NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O aeronavă militară duce medici români în Italia: merg direct în focarul de la Milano

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române face, marţi, un zbor pe ruta Bucureşti – Timişoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici şi asistenţi medicali români. Echipa medicală va sprijini medicii din Italia în lupta împotriva coronavirus.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că, marţi, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române face un zbor pe ruta Bucureşti – Timişoara -Milano, pentru a transporta personal medical în Italia.

”Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acţiona la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19”, a transmis MApN.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici şi asistenţi medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoţită de un ofiţer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că România a decis să trimită la Milano o echipă formată din 11 medici şi 6 asistenţi medicali.

STIRI PE SURSE

loading...
Advertisements

Related posts

Accident cu o victimă într-o comună din judeţul Neamţ

Redacția

VIDEO: Logan făcut praf de o camionetă. Șoferul și pasagera mașinii au murit pe loc

Redacția

Costul real al cireşelor de „lux” din import, vândute cu 150 de lei kilogramul

Redacția
Încarcă...