NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nu le mai ajunge! Secretarul Jitaru și-a pus fiica studentă, recenzor șef! Iată cine se va ocupa la Pașcani de Recensământul General Agricol, Runda 2020! (DOC)

Recrutarea personalului care va participa la Recensământul General Agricol, Runda 2020, pe raza Municipiului Pașcani, scoate încă o dată în evidență faptul că atunci când e de făcut o muncă bine plătită, trebuie să ai cunoștințe și relații că să prinzi acel job.

În acest caz, întreg procesul de recrutarea a fost unul secret, lista propunerilor fiind alcătuită de șefii Primăriei, fără a anunța în prealabil publicul interesat. Astfel că, pe cele 28 de poziții de recenzori au fost înscriși rude ale funcționarilor publici sau chiar angajați ai Primăriei, în urma unei selecții care a avut loc la Direcția Agricolă Iași, în perioada 9-11 martie. Inițial, Primăria a transmis o listă de 30 de nume, însă în urma etapei amintite au fost admise doar 28 de persoane. 

Un caz aparte este al secretarului general al municipiului, Irina Jitaru, care din postura de secretar al Comisiei Municipale a Recensământului Agricol a propus ca fiica sa să facă parte din personalul care va participa la colectarea și centralizarea datelor. Astfel, conform unui răspuns transmis de Direcția Agricolă Iași, Daria Elena Jitaru a fost pe poziția a II-a pe lista propusă de municipalitate, această poziție fiind păstrată și după procedura de selecție organizată de Direcția Agricolă Iași.

Fata lui Jitaru este studentă la o facultate din Cluj, iar conform unor informații din Primărie nu va face parte din personalul care se va deplasa în teren pentru a face acest recensământ, ocupând un post de recenzor șef, ceea ce automat îi va aduce mai mulți bani.

  

Un recenzor va primi 25 de lei pentru fiecare imobil, suma totală pe care ar putea să o încaseze pe perioada recensământului este de aproximativ 6.000 de lei. Conform legii, recensământul ar trebui finalizat până pe 30 aprilie.

Irina Jitaru, secretarul municipiului, nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a explica această situație.

Iată mai jos lista celor 28 de recenzori aprobați de Direcția Agricolă Iași.

Advertisements

Related posts

Situație incredibilă! Zeci de familii trec printr-un adevărat calvar din cauza apei potabile

Redacția

Vezi cât ar putea câștiga membrii Consiliilor de Administrație ale regiilor și societăților din subordinea Consiliului Local

Răzvan Grecu

Masa tradițională de „Ziua Națională” la Pașcani, o mare țeapă trasă bugetului local: porția de fasole cu cârnați, pâine și vin fiert a costat 30 lei! La Târgu Frumos Primăria a achitat pe aceleași servicii doar 8,5 lei!

Răzvan Grecu
Încarcă...