RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Nu au atins varsta majoratului, dar au dat nastere unor copii. La Spitalul Municipal Pascani au fost 10 cazuri

Pe parcursul anului trecut, in maternitatile iesene au nascut mai multe copile care inca nu atinsesera varsta majoratului. Potrivit raportului realizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC), in judetul Iasi au fost inregistrate 70 de mame minore.

La Maternitatea Elena Doamna au fost inregistrate 44 de cazuri, la Maternitatea Cuza Voda 12 cazuri, la Spitalul Municipal Pascani 10 cazuri, iar de la Spitalul de Copii Sf. Maria, patru cazuri. In aceste situatii se nasc adevarate drame, iar multi bebelusi ajung in centre specializate pentru mama si copil. Consilierea psihologica si educatia parentala au un rol important pentru sustinerea psihica si emotionala a tinerelor mamici. Aceste copile s-au trezit brusc ca trebuie sa-si asume alt rol si trebuie sa fie responsabile fata de pruncii nascuti la o varsta frageda. Cele mai multe cazuri sunt semnalate in mediul rural, unde parintii si-au scapat de sub control copiii. Lipsa educatiei sexuale si aventurarea timpurie in relatii intime conduc la acest deznodamant. In maternitatile iesene au fost sesizate si cazuri de abandon a copiilor cu varsta 0-2 ani. Din maternitati au ajuns direct in centrele rezidentiale 19 bebelusi, in asistenta maternala au fost 20 de copii, iar in plasament familial doar doi. In cazul unui abandon in saloanele de spital, reprezentantii Protectiei Copilului Iasi si organele de politie incearca sa dea de urma mamei si se cauta membrii din familia extinsa, care ar fi dispusi si ar avea conditiile necesare pentru incredintarea minorului. In sprijinul mamelor minore vin si specialistii care isi desfasoara activitatea in centrele special infiintate pentru cuplul mama-copil.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Protejează-ți viaţa şi locuinţa! Atenţie la utilizarea surselor de încălzire!

Ema Roman

Tamponare în lanț în comuna Moțca. Trei autovehicule implicate in accident (FOTO – VIDEO)

Răzvan Grecu

Un program al Ministerului Muncii va aduce 3.472.419 lei Fundației „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, condusă de preotul Costel Olariu din Pașcani

Redacția
Încarcă...