NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noul primar din Ialoveni a venit la Pașcani să dezmorțească relațiile de colaborare dintre cele două localități

Un fost șef al Poliţiei Rutiere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, din Republica Moldova, ajuns între timp primar, a vizitat astăzi municipiul Pașcani. Este vorba despre Sergiu Armașu, cel care din luna iunie 2015 a devenit edil al orașului Ialoveni, cu care municipiul nostru este înfrățit.

 

 

  

Alături de acesta a fost prezent și viceprimarul localității. Oaspeții au fost primiți de către primarul Dumitru Pantazi, cel care, cu greu reușește în alte zile, să ajungă la muncă, mai devreme de orele 10.00. Cei doi edili au discutat despre proiectele comune de viitor.„Suntem pentru prima dată la Pașcani fiindcă dorim să inițiem o colaborare cu acest municipiu, să ne înfrățim. Ne bucurăm că ne-a primit domnul primar și sperăm că acel memorandum care urmează să îl semnăm între orșul Ioloveni din Republica Moldova și municipiul Pașcani să fie semnat cât mai curând ca să realizăm împreună o colaborare cât mai fructoasă”, ne-a declarat Sergiu Armașu, primarul orașului Ialoveni.

Oaspetele municipiului îşi dorește, foarte mult, încheierea unor parteneriate pentru atragerea de fonduri europene, în vederea dezvoltării celor două localități. Noi vrem să reînnoim colaborarea cu acest municipiu pentru a atrage împreună fonduri europene. Avem la dispoziție o singură zi, în care să încheiem aceste acorduri pentru fiecare înfrățire, iar astăzi suntem în Pașcani. Ne-am înfrățit până acum cu Chișineu-Criș și Ineu, acolo unde au fost intentate procesele verbale cu formula de a ne înfrăți, după care urmează formele legale”, a mai susținut Sergiu Armașu.

După discuțiile din biroul primarului, oaspeții au fost invitați la o plimbare prin municipiu. Aceștia au vizitat sediul Primăriei, parcul municipal, stadiul lucrărilor la Catedrală, iar în final au avut o întrevedere cu protopopul Pavel Postolachi.

Reaminim faptul că pe data de 27 noiembrie 2011, la Pașcani a sosit o delegație din Ialoveni, prilej cu care s-a semnat un acord de înfrățire. Din păcate, după această etapă, odată cu pierderea alegerilor de către Grigore Crăciunescu, relațiile nu au mai fost continuate de administrație condusă de primarul Pantazi.

Sergiu Armașu a candidat independent la funcția de primar în Ialoveni, reuşind, în turul doi al alegerilor, să îl învingă pe Gheorghe Caracuian.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Eco Salubritate a somat o societate din Pașcani să-i achite o datorie de 7 bani!

Răzvan Grecu

Candidații pentru viitorul Consiliu Local au discutat despre rolul acestei instituții. PSD și PSRO nu au participat la dezbaterea organizată de Actualitatea Tv

Marius Parteni

Producţia industrială a judeţului Iaşi a scăzut cu 6,7 procente în primele două luni din 2017

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site