NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Noul Cod Rutier va fi adoptat maine prin ordonanta de urgenta

Noul Cod Rutier va fi adoptat miercuri in sedinta de Guvern, informeaza Romania TV. Crin Antonescu si ministrii PNL au hotarat ca noul Cod Rutier sa fie adoptat maine, in sedinta de guvern, prin ordonanta si nu un proiect de lege, asa cum ar fi dorit multi dintre parlamentari. In noul cod, amenzile vor ajunge pana la aproape 10.000 lei.

 

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca daca ministrul de Interne Radu Stroe va avea pana miercuri „o forma agreata” a Codului Rutier, atunci acesta va fi adoptat in sedinta de Guvern, aratand ca liberalul are mai multe intalniri cu grupurile parlamentare pe aceasta tema. Parlamentarii PNL sunt, insa, foarte nemultumiti si au cerut ministrului ca acest proiect de cod rutier sa fie adoptat in Guvern, printr-un proiect de lege si nu prin ordonanta de urgenta.

  

Diferenta intre cele doua forme de adoptare ar fi ca ordonanta de urgenta, daca se va adopta miercuri in sedinta de Guvern, va produce imediat efecte. Proiectul de lege cerut de parlamentarii PNL le da posibilitatea sa discute in Parlament proiectul de cod rutier si sa faca modificari la cuantumul amenzilor, informeaza Romania TV.

Potrivit Romania TV, Radu Stroe le-a spus parlamentarilor PNL, in cadrul intalnirii de luni seara, ca in cazul in care se va da o ordonanta de urgenta, cand aceasta va ajunge in Parlament, parlamentarii PNL vor avea posibilitatea sa o modifice.

sursa Romania tv

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Preoţii primesc noi atribuţii. Căsătoria civilă ar putea fi făcută la biserică

Redacția

Generatiile 1966-71, sacrificate total. Vor primi pensii cel mult 15% din salariu

Redacția

O bătrână de 96 de ani s-a aruncat de la etaj, într-un cămin din Galați afectat de COVID

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site