NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Notarii reduc cu 50% onorariile pentru cei care îşi dau casa în plată

Decizia a fost anunţată de iniţiatorul legii dării în plată, Daniel Zamfir. Pe de altă parte, ministerul Finanţelor a stabilit că valoarea la care se calculează impozitul pe venit în cazul dării în plată este cea a debitului.

 

Iniţiatorul legii dării în plată, Daniel Zamfir, a anunţat că în urma discuţiilor de săptămâna trecută de la sediul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici, Consiliul Uniunii a decis astăzi să reducă cu 50% onorariile pe care le vor percepe la darea în plată. „Asta în condiţiile în care sunt privaţi, iar săptămâna trecută deciseseră deja ca taxa pentru notificare să fie de 100 de lei. Ce ne facem însă cu Guvernul tehnocrat pentru care oamenii necăjiţi sunt cantitate negjlijabilă şi nu merită Ordonanţă de Urgenţă”, a spus deputatul PNL Zamfir.

 

Ministerul Finanţelor a stabilit că valoarea la care se calculează impozitul pe venit în cazul dării în plată este cea a debitului, care cuprinde datoriile din contractele de credit, cu tot cu accesorii, fără costuri suplimentare. Legea dării în plată a intrat pe 13 mai. Darea în plată presupune că debitorul care are probleme la plata creditelor imobiliare mai mici de 250.000 de euro se poate prezenta la bancă şi în schimbul cheilor imobilului îşi poate stinge datoria. Concret, orice persoană care a făcut un credit ipotecar va putea să apeleze la darea în plată, însă nu şi dacă are un credit obţinut prin programul guvernamental Prima casă.  Urmare a efectelor legii dării în plată, mai multe bănci de top, printre care BCR, BRD, Raif­feisen, CEC Bank, Alpha Bank, Bancpost, ING- au ma­jorat deja avansul la creditele ipotecare. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Curtea de Conturi a stabilit că municipalitatea poate avea probleme în rambursarea împrumutului BEI din cauza aderării la A.R.S.A.C.I.S și delegării serviciului către ApaVital

Răzvan Grecu

Zilele Municipiului Pașcani: Festivitatea de deschidere, discursurile personalităților, premierea olimpicilor și decernarea titlurilor de cetățeni de onoare (VIDEO)

Răzvan Grecu

Avertisment pentru șefii Primăriei din partea cetățenilor de pe „Mârzasca”. Iată ce probleme au mai ridicat pășcănenii la audiențe

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site