NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Noile reguli pentru recuperarea ratelor restante către bănci au fost aprobate de Comisii. Ce sume pot pretinde recuperatorii de creanţe


Comisiile reunite de economie, buget şi juridică ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, marţi, un raport favorabil pentru un proiect de lege care modifică Legea privind contractele de credit pentru consumatori în ceea ce priveşte recuperarea bunurilor.


 

„Cesionarul nu va putea pretinde de la debitorul care are calitatea de consumator mai mult decât dublul sumei plătite de acesta pentru a plăti creanţa de la cedent. Dispoziţiile se aplică indiferent de instrumentul juridic utilizat pentru transferul creanţei, inclusiv în cazurile cesiunii de contract, al cesiunii de portofoliu de creanţă şi al subrogaţiei”, prevede proiectul de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.   Pentru acest proiect 20 de deputaţii au votat pentru şi 13 împotrivă. Proiectul a trecut de Senat, fiind adoptat la 26 februarie 2018, precizează Mediafax.   Pentru adoptarea acestui proiect de către Parlament, mai este nevoie de votul Camerei Deputaţilor, care este programat mâine în plen, potrivit senatorului Daniel Zamfir, unul dintre iniţiatorii modificării acestui act normativ.   Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, precum şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi s-au reunit marţi pentru a discuta proiectele a trei legi.  

sursa ww.adevarul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Planul de management al Casei de Cultură propus de Mihaela Spiridon. Cel câștigător ținut la secret de conducerea Primăriei! (DOC)

Teona Gherasim

15 ianuarie – 170 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei româneşti”, Mihai Eminescu

Redacția

Obiceiuri şi tradiţii de ziua îndrăgostiţilor la români. De ce nu este bine să plângi pe 24 februarie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site