RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Narendra Modi merge în Grecia, prima vizită a unui premier indian după 40 de ani

Prim-ministrul Indiei, naţionalistul hindus Narendra Modi, va efectua pe 25 august prima vizită de stat a unui şef de guvern indian la Atena din 1983, pentru a se întâlni cu omologul său, Kyriakos Mitsotakis, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Obiectivul vizitei de o zi a premierului va fi consolidarea cooperării în materie de securitate şi apărare, creşterea ritmului schimburilor la nivel militar (…) luarea în considerare a producţiei în comun, printre altele”, a anunţat, la o conferinţă de presă, secretarul de stat pentru Occident, Sanjay Verma.

Scurta vizită a premierului Modi, care va participa mai întâi la summitul liderilor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) din Africa de Sud, are loc „după o perioadă de timp considerabilă, de fapt o perioadă lungă de timp”, a subliniat ministrul indian de externe Vinay Kwatra, care a încercat să evidenţieze prin aceasta importanţa pe care premierul Modi o acordă acestei relaţii bilaterale. „Grecia este unul dintre cei mai importanţi parteneri europeni ai Indiei, este membră a UE, NATO şi poarta de acces către Europa şi, de asemenea, către piaţa UE”. De asemenea, „oferă o poziţie privilegiată la răscrucea dintre Asia, Europa şi Africa”.

Prim-miniştrii celor două ţări s-au întâlnit deja în 2019,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Corespondență din Cernăuți: Când eroii Ucrainei sunt plânși în limba română

Redacția

De ce au nevoie companiile pentru a adopta un model de lucru hibrid / Avantaje și dezavantaje

Redacția

Imagini cu soldații americani care au grijă de copiii lasați de părinți pe aeroportul din Kabul

Redacția
Încarcă...