RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de ele?

Cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu muștele mici și enervante care se învârt în jurul bolurilor de fructe și al resturilor de mâncare sau care plutesc într-un pahar de bere sau de vin.

Ceea ce se știe mai puțin este că aceste mici insecte nu sunt muște de fructe, ci sunt muște de oțet (Drosophila melanogaster), cunoscute și sub numele de muște de ferment.

Este posibil ca unii oameni să nu recunoască nici măcar muștele „adevărate” ale fructelor – cele care decimează livezile și amenință industria horticolă australiană în valoare de 16,25 miliarde de dolari – deoarece sunt mai mari decât musculițele de oțet cu care sunt confundate în mod obișnuit.

Diferența între musca de oțet și musculița de fructe

  

„Muștele oțetului sunt niște muște mici, de mărimea unui cap de ac și au ochii roșii. În timp ce adevăratele muște de fructe sunt cam de mărimea unei muște de casă, deci sunt destul de solide și masive. Unii oameni cred că sunt viespi, deoarece sunt viu colorate, cu pete de galben și aripi cu model”, spune entomologul Brendan Missenden.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Champions League: Farul Constanţa vs Sheriff Tiraspol – Marea provocare pentru Gică Hagi

Redacția

ANI cere Senatului să respecte echilibrul politic și să evite politizarea excesivă a Consiliului Național de Integritate

Redacția

Hotelierii de pe litoral anunţă că pregătesc deschiderea sezonului, indiferent când va avea loc

Redacția
Încarcă...