NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Muncă titancă a ambulanţierilor, îmbrăcaţi ore în şir în combinezoanele de protecţie, la temperaturi extreme

În timp ce termometrele indică temperaturi de peste 30 de grade, angajaţii de pe ambulanţe lucrează la 60 de grade. Îmbrăcaţi ore în şir în combinezoane, oamenii vin din misiuni uzi până la piele, iar pentru a avea grijă de sănătatea altora, îşi pun în pericol propria viaţă. Pentru ei, căldura a devenit mai periculoasă decât noul virus.

Ziua în amiaza mare, pe caniculă, când toţi medicii ne spun să evitam ieșirile, ambulanțierii îşi pun echipamentele şi pleacă în misiuni. Unele durează chiar şi trei ore. Pacienţii COVID au nevoie de ei, iar ei ştiu asta şi nu dau înapoi oricât de greu le-ar fi.

Luminița Bodrun, medic ambulanță Iași: Pe aceste călduri, ca să mergi îmbrăcat la toate intervenţiile în acel combinezon, să îţi curgă apa prin vizieră, prin ochelari, şi tu să trebuiască să faci nişte manevre, mai ales într-o situaţie, o resuscitare, care durează 40-45 de minute, vă închipuiţi că este foarte greu.

Alina Ferariu, medic ambulanță Iași: Noi practic când ne îmbrăcăm în aceste costume, fierbem în sucul nostru propriu.

Pentru a salva alte vieţi, îşi pun în pericol propria viaţă. Costumul care îi protejează de noul virus le poate aduce probleme grave de sănătate.

Alina Ferariu, medic ambulanță Iași: Este foarte greu. Căldură e oricum insuportabilă şi te mai ia câteodată cu ameţeală, cu leşin şi tragi aer în piept, mai stai un pic, mai iei o gură de apă şi mergi mai departe, zici că rezişti, că poţi.

Luminița Bodrun, medic ambulanță Iași: Accidente vasculare, infarcte sau accidente ischemice pot apărea la orice vârstă şi mai ales în aceste condiţii. Oricum, pentru noi e un risc şi o muncă titanică.

Chiar şi în aceste condiţii extreme, angajaţii de pe ambulanţe nu renunţă. Mulţi nu şi-au luat nici concedii şi asta pentru că ştiu că acum este nevoie de ei mai mult decât oricând.

observator

loading...
Advertisements

Related posts

Mii de medicamente riscă să dispară de pe piaţă

Redacția

Noul bilanț al îmbolnăvirilor cu coronavirus: 277 de cazuri în România, 25 de persoane au fost vindecate și externate

Redacția

OMS: Lumea nu se va întoarce, în viitorul apropiat, la normalul de dinaintea pandemiei

Redacția
Încarcă...