NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Motorina de la Guvern, pentru deszapezirea judetului Iasi

Cosmarul drumurilor ingropate sub nameti a continuat si ieri, pentru mii de locuitori din judetul Iasi. Pentru a mai debloca situatia, Guvernul a decis ieri sa acorde un sprijin judetelor din zona Moldovei, afectate de caderile masive de zapada.

Executivul va scoate de la rezerva de stat o cantitate totala de 100 de tone motorina, care va fi transmisa primariilor din cinci judete ale Moldovei, printre care si Iasul, pentru a fi folosita de catre utilajele de deszapezire. Pentru fiecare judet vor fi alocate cate 20 tone motorina. Pe de alta parte, ieri, mai multe artere judetene erau inca infundate de munti de zapada, in ciuda interventiei drumarilor, care au actionat cu toate utilajele. Ieri, cea mai grava situatie era in zona Podu Iloaiei – Romanesti. In fiecare iarna se intampla aceeasi poveste, din cauza ca drumul a fost construit cu un metru jumatate sub nivelul solului. Probleme erau si pe artera dintre comunele Stolniceni- Prajescu – Miroslovesti, iesirea din DN24 C – Roscani, zona Bivolari, Lespezi – Siretel si Slobozia – Tatarusi. Autoritatile iesene au anuntat ieri ca de la anul vor aloca fonduri pentru achizitia unei senilete. “Anul viitor, vom incerca sa dam 50.00 euro pentru o senileta la Ambulanta Iasi. In masura in care resursele permit, vom gasi fonduri si pentru zona Pascani”, au mentionat autoritatile iesene.
Ieri, viscolul a creat probleme si pe cateva artere aflate in administrarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi. La nivelul regiunii, Directia a actionat cu 124 autoutilaje, pe drumuri fiind imprastiate 978 tone de material antiderapant. In zona judetului Iasi s-a actionat cu 8 autoutilaje si s-au raspandit 167 tone de material antiderapant. Viscolul a facut ca pe drumul dintre Vanatori si Popricani sa fie restrictionata circulatia masinilor cu masa mai mare de 3,5 tone.

Advertisements

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Vremea 31 august. Toamna a venit mai devreme. Răcoare şi temperaturi în scădere

Redacția

Dosarul „AgroComplex” la ÎCCJ! Judecătorii solicită ca UAT Pașcani să specifice întinderea prejudiciului!

Răzvan Grecu

Disputele din Primărie lovesc în contribuabili. Agenții economici așteaptă din martie contractele pentru a deschide terase. Hârtiile se plimbă dintr-un birou în altul prin Primărie. Poliția Locală a trecut la sancțiuni

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site