RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Morminte profanate în cimitirul din Sodomeni. Incidentul a fost urmat de un alt episod trist (FOTO)

Poliția Pașcani trebuie să găsească responsabilii pentru unele fapte ce au șocat comunitatea din suburbia Sodomeni. Trei morminte au fost profanate în noaptea de 23/24 aprilie 2023.

Crucile de la căpătâiul celor care sunt înmormântați, au fost dărâmate și împinse peste locurile de veci. Unul dintre aceste locuri de veci este al unei femei de 54 de ani, care astăzi s-a stins din viață după o lungă suferință.

Mihai Dascălu, preotul paroh al bisericii cu hramul Sfinților “Mihail și Gavril” s-a declarat șocat de cele întâmplate.

“Nu vreau să fiu eu implicat în acest subiect, să vorbesc sau să spun alte lucruri. Eu mă voi ruga la Bunul Dumnezeu, ca acei oameni care au făcut aceste lucruri să răspundă pentru faptele lor. Unul dintre acestea era al unei femei care a decedat în această dimineață, din cauza unei boli crunte. Dumnezeu să o odihnească!”, ne-a spus vizibil afectat preotul Mihai Dascălu.

  

Oamenii din localitate, cu care reporterii Actualitatea Tv au discutat, sunt și ei șocați. Nu au dorit să vorbească în prezența camerei de filmat, însă cred că a fost vorba despre o răzbunare. Și ei își doresc ca vinovații să fie depistați și trași la răspundere.

Reprezentanții Biroului de Presă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași ne-au precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal.

“Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de profanare de morminte și distrugere”, au susținut aceștia.

Precizăm faptul că cimitirul din Sodomeni este supravegheat video, dar unele camere nu au funcționat în ultimele zile, din cauza condițiilor meteorologice.  

Related posts

Conferință de presă Pro România Pașcani, 3 iulie 2023 (VIDEO)

Redacția

Două străzi din Pașcani vor fi închise timp de aproape o săptămână

Redacția

Direcția Silvică: Pădurile în flăcări în judeţul Iaşi

Redacția
Încarcă...