NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Monica Anisie: Copilul trebuie să învețe în orice situație. Avem în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în direct la Digi24 că ministerul are în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor. Aceasta a precizat că decizia finală ar urma să fie luată cât mai repede, după consultarea cu Ministerul Sănătății. Anisie susține că revenirea la școală, în sălile de clasă, trebuie să se facă atunci când elevii se vor simți în siguranță.

„În spațiul public au fost menționate aceste scenarii. Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic însă cu respectarea strictă a unor măsuri. Există un alt scenariu, hibrid, când unii vor fi în sala de clasă și ceilalți de acasă, urmând să facă o rotație în săptămânile următoare și în ultimul scenariu am prevăzut situația în care să învâțăm online, dar numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației.

Monica Anisie spune că în perioada următoare vor exista discuții cu Minsterul Sănătății care a transmis deja un ghid pentru întoarcerea copiilor în clase, însă sunt definitivate măsurile. Aceasta a precizat că decizia privind modul în care se vor ține cursurile din septembrie trebuie luată cât mai repede.

„Nu știm când ne putem pronunța pe aceste scenarii, dar trebuie să facem acest lucru cât mai repede pentru a se putea pregăti și autoritățile locale”, a declarat ministrul.

Anisie susține că fiecare copil are dreptul la educație și că indiferent de scenariul pe care îl va stabili ministerul „copilul trebuie să învețe”.

„Cu siguranță fiecare copil trebuie să aibă dreptul la educație. Copilul trebuie să învețe în orice situație fie în spațiul școlii, fie de acasă. (…) Atunci când vor reveni la școală trebuie să se simtă toți în siguranță”, a mai declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației dă asigurări că până în data de 10 septembrie în școli vor ajunge tabletele achiziționate de Guvern.

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

Vrei la facultate, apoi să te întorci profesor în sat? Primeşti bursă toată studenţia!

Redacția

Prima zi de şcoală, două Românii paralele: de la maşini de lux la geamuri lipsă, ploaie în sala de clasă şi veceuri în curte

Redacția

Religia, o materie opțională doar pe hârtie. Elevii de alte confesiuni sunt obligați să asiste la curs

Redacția
Încarcă...