NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
CulturăEducație

Momente catehetice: Cum să ne închinăm când intrăm în biserică

Copiii au învăţat modul corect de a se închina în biserică, începând cu icoanele Mântuitorului Iisus Hristos şi a Maicii Domnului din Pronaos, continuând cu icoanele din Naos şi încheind cu icoanele împărăteşti de pe catapeteasmă.

Elevii claselor primare şi gimnaziale de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Pașcani au luat parte în aceste zile la câteva momente catehetice organizate în biserica parohiei noastre. Temele alese pentru aceste întâlniri au fost închinarea în biserică şi semnul Sfintei Cruci. Astfel, copiii au învăţat modul corect de a se închina în biserică, începând cu icoanele Mântuitorului Iisus Hristos şi a Maicii Domnului din Pronaos, continuând cu icoanele din Naos şi încheind cu icoanele împărăteşti de pe catapeteasmă.

Advertisements

Preotul paroh le-a explicat  apoi de ce este important să facem corect semnul Sfintei Cruci, învăţându-i să-l însoţească în anumite momente şi de o închinăciune. La activitate au mai participat dna. Maria Osoianu, profesor pentru disciplina Religie, cadre didactice dar şi părinţi.

sursa mmb.ro

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Pregătiri pentru Bacalaureatul de toamnă

Redacția

Cel mai mare clopot din România şi unul dintre cele mai mari din Europa va fi instalat la o mănăstire din Suceava. Sunetul produs se poate auzi de la peste 70 de kilometri

Redacția

Educatoare de la o grădiniță din județul Iași, acuzată că a bătut un copil până l-a învinețit! Mama micuțului: „A avut două săptămâni în care a plâns non-stop noaptea!”

Redacția
Încarcă...