RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Moment istoric”: Macron propune „autonomie pentru Corsica”, care va rămâne însă „în limitele Republicii”

Invocând un „moment istoric”, președintele Emmanuel Macron a propus joi să se parcurgă „o nouă etapă” cu „intrarea Corsicii” în Constituția franceză și „autonomia” insulei, care nu ar fi „nici împotriva statului, nici fără stat”, scrie AFP.

„Statu quo-ul ar fi un eșec pentru noi toți”, a asigurat președintele Republicii, vorbind la Ajaccio în fața Adunării Corsicii, controlată de naționaliști.

Emmanuel Macron consideră că acesta este un „gest esențial de recunoaștere” și baza pentru „construirea unui cadru care să respecte unicitatea insulară și mediteraneeană”. „Sunt în favoarea recunoașterii în Constituție, în propriul său articol, a specificității comunității insulare corsicane, cel de comunitate insulară istorică, lingvistică și culturală”, a declarat el.

Emmanuel Macron a stabilit un termen de „șase luni” pentru ca guvernul și liderii corsicani să elaboreze un „text constituțional și organic care să fie supus aprobării dumneavoastră”. „Și pe baza acestui text vom putea începe procesul de revizuire constituțională, apoi vom putea organiza co

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum răspunde Hamas la acordul de încetare a focului în Gaza / Principalele prevederi ale acordului

Redacția

VIDEO Autorul atacului armat din Monterey Park, soldat cu zece morți și zece răniți, s-a sinucis după ce a fost înconjurat de poliție

Redacția

Real Madrid, victorie în prelungiri cu FC Barcelona – Un nou episod spectaculos din El Clasico

Redacția
Încarcă...