RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO: „O Ucraina care stă în picioare și se apropie de Europa este o garanție pentru securitatea noastră”

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, posibil candidat independent la alegerile prezidențiale din noiembrie, a vorbit aseară pentru Antena 3 CNN despre situația din Ucraina și riscurile României. 

Secretarul adjunct al NATO, care își va termina mandatul în octombrie 2024, spune că nicio țară membră NATO nu va deveni parte a acestui conflict câtă vreme Ucraina va fi susținută militar și financiar.

Viitorul securității globale depinde de finalul războiului din Ucraina  Sursa Foto- NATO.int

„De modul cum se va termina acest război odios în Ucraina, se va termina la un moment dat, va depinde de cum va arăta securitatea europeană și securitatea globală pentru decenii de acum încolo”. 

  

Mircea Geoană avertizează ce s-ar putea întâmpla dacă Ucraina va ceda.

„Dacă Doamne ferește, Ucraina nu va primi sprijinul nostru, va avea dificultăți, iar lecția învățată de Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este că agresiunea militară produce efecte și că nu există consecințe. De aceea, încercăm să facem un efort suplimentar să îi sprijinim militar și economic și financiar. Știu că acest subiect riscă controverse și opinii diferite în democrațiile noastre”.

Geoană spune că rezistența Ucrainei în fața agresiunii militare ruse este în beneficiul Europei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO | Keanu Reeves: M-am „însurat” cu Winona Ryder în România, când filmam pentru Dracula

Redacția

Franța ar putea trimite sute de instructori în Ucraina / Marine Le Pen, șefa opoziției franceze: „Încă un PAS care este îngrijorător”

Redacția

Focuri de armă la mall: 14 persoane au fost rănite. Care sunt principalele piste ale polițiștilor

Redacția
Încarcă...