RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce crede Mircea Geoană despre vizita lui Viktor Orban în Rusia: „Cu vizite sau fără vizite, condițiile politice pentru o soluționare politică nu s-au întrunit”

Înaintea summitului NATO de la Washington din această săptămână, care, de altfel, marchează aniversarea a 75 de ani de la înfiinţarea celei mai puternice organizaţii de securitate din lume, secretarul general adjunct Mircea Geoană a comentat vizita recentă a premierului ungur Viktor Orban în Rusia.

Mircea Geoană va fi prezent la summitul NATO de la Washington. Foto arhivă

Mircea Geoană va fi prezent la summitul NATO de la Washington. Foto arhivă

Comentariile critice la adresa iniţiativei premierului Ungariei, Viktor Orban, de a-şi asuma „o misiune de pace” şi a purta discuţii în acest sens cu Vladimir Putin, fără a avea vreun mandat din partea Uniunii Europene, nu s-au încheiat.

  

Mircea Geoană, în calitatea sa de secretar general adjunct al NATO, a explicat, însă, că astfel de acţiuni nu vor afecta în niciun fel unitatea liderilor NATO şi nici deciziile în ceea ce priveşte sprijinul acordat Ucrainei în faţa invaziei Rusiei, relatează Antena 3.

 „Vom continua să mergem în direcția susținerii Ucrainei. Ceea ce face un aliat în plan național, nu angajează NATO. Nu este o misiune care să aibă girul sau sancțiune din partea aliaților. Este un subiect politic.

Presa și comunitatea internațională le comentează,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

David Popovici concurează vineri în proba de 100 m liber, la Campionatul European de nataţie/ România este reprezentată de 11 sportivi la Roma

Redacția

Fostul șef SRI, primul pe lista PNL la europarlamentare, potrivit unor surse

Redacția

Victorie la scor a Corvinului cu vicecampioana Ungariei: 4-0

Redacția
Încarcă...