RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul iordanian de externe, despre versiunea Israelului şi SUA în legătură cu explozia de la spitalul din Gaza: „Nimeni nu crede această poveste în această parte a lumii”

În Orientul Mijlociu există un scepticism profund în ceea ce priveşte evaluarea Israelului şi a SUA cu privire la explozia de la spitalul din Gaza, potrivit ministrului de externe al Iordaniei, Ayman Safadi, relatează The Guardian.

O fetiță printre mașinile arse în urma exploziei de la Spitalul Al AhliFoto: AA / Abaca Press / Profimedia

„Nimeni nu crede această poveste în această parte a lumii„, a declarat Safadi pentru NBC News.

  

„Singurul mod în care oamenii ar putea accepta o altă poveste este dacă ar exista o anchetă internaţională independentă privind tragedia care a avut loc, cu dovezi impecabile că nu a fost Israelul”, a punctat el.

Guvernul SUA apreciază că Israelul nu este responsabil pentru explozia de la spitalul din Gaza în care ar fi fost ucişi, marţi, sute de civili, a anunţat miercuri Consiliul de Securitate Naţională al Casei Albe.

Într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt Adrienne Watson a subliniat că serviciile de informaţii au spus că “unii militanţi palestinieni” din Fâşia Gaza cred că explozia „a fost probabil cauzată de o rachetă rătăcită lansată de Jihadul Islamic Palestinian”.

Aceeaşi versiune fusese împărtăşită şi de armata israeliană,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Reacţia lui Prigojin, liderul grupării de mercenari Wagner, la comparaţia sa cu Rasputin

Redacția

Premierul Ucrainei avertizează că țara sa trebuie să se pregătească pentru noi atacuri rusești asupra infrastructurii energetice: Moscova vrea ca poporul ucrainean să petreacă Crăciunul și Anul Nou în întuneric

Redacția

VIDEO Cel puţin 45 de morţi după ce un autobuz a căzut de pe un pod, în Africa de Sud

Redacția
Încarcă...