RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ministerul Sanatatii verifica bugetele spitalelor din judetul Iasi

La sfarsitul acestei saptamani, autoritatile iesene vor inainta Ministerului Sanatatii un raport privind situatia fiecarei unitati medicale din judet. Inainte ca raportul sa fie complet, sefii Prefecturii Iasi vor purta astazi si o serie de discutii cu reprezentantii Sindicatului Sanitas pe aceasta tema.

In urma cu cateva saptamani, Ministerul Sanatatii a cerut o analiza asupra bugetelor unitatilor medicale iesene, dupa ce in mai multe unitati au fost semnalate probleme legate de fonduri.

Echipe ale Directiei de Sanatate Publica, ale Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate si ale Prefecturii, impreuna cu cei din conducerea spitalelor, au lucrat la aceste rapoarte inca de acum cateva saptamani. Concret, o buna parte a spitalelor s-au plans ca nu au bani nici macar sa acopere salariile personalului medical. Conform autoritatilor iesene, unitatile din judet nu intampina deocamdata probleme de acest gen. “Sunt spitale unde numai salariile prezinta 105-110 la suta din intreg bugetul. Adica toata executia bugetara nu le-ar ajunge pentru plata salariilor. Ministrul Sanatatii a cerut prefectilor sa se faca o analiza la fiecare spital in parte, impreuna cu directorul Casei de Asigurari si al Directiei de Sanatate Publica, iar Prefectura sa trimita raportul final cu fiecare unitate in parte. Noi nu avem probleme deosebite in acest sens. Singurul spital din judet unde bugetul pentru salarii ajunge undeva la 70 la suta este Spitalul de la Harlau“, au mentionat autoritatile judetene.

Advertisements
  

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cum se falsifică mierea: ce spunea profesorul Mencinicopschi. Cum deosebim mierea falsificată de cea naturală

Redacția

Ce se înțelege prin terase. Arafat explică în ce regim sunt încadrate cele cărora li s-au pus sticlă sau diverși pereți

Redacția

Organizaţia Internaţională a Muncii: Criza provocată de pandemie afectează salariile femeilor

Redacția
Încarcă...