RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ministerul Muncii pregăteşte modificări legislative care să flexibilizeze profesia de bonă

Ministerul Muncii pregăteşte modificări legislative care să flexibilizeze profesia de bonă, care să asigure un acces mai facil al familiilor la serviciile de îngrijire şi supraveghere a copilului pe timp de zi, a anunţat, miercuri, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

‘Pregătim modificări legislative care să flexibilizeze profesia de bonă şi care să asigure un acces mai facil al familiilor la serviciile de îngrijire şi supraveghere a copilului pe timp de zi. În cadrul întâlnirii de astăzi cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai mai multor instituţii publice: ANDPDCA (Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii n.r), Inspecţia Muncii, ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă n.r), Autoritatea Naţională pentru Calificări, am discutat mai multe variante de lucru pentru corectarea disfuncţionalităţilor legislaţiei actuale privind bonele’, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Ea a menţionat că, deşi există o lege adoptată în 2014, cu norme de aplicare adoptate în 2017, prin care serviciile oferite de bone sunt declarate servicii sociale, astăzi în România sunt doar 37 de contracte de muncă active pentru ocupaţia de bonă.

‘Avem deja în lucru două acte normative care să simplifice reglementarea acestei activităţi, pe care le vom completa cu sugestiile venite în urma discuţiilor de astăzi’, a mai scris Raluca Turcan.

  

radio iasi

Related posts

România e în criză de cărămidă, după scumpirea gazelor naturale. Constructorii se tem pentru proiectele din PNRR

Redacția

ANAF face anunț pentru comercianți. Toate casele de marcat vor fi conectate la sistemul informatic național din decembrie

Redacția

Doi români care au dat lovitura cu un restaurant în Paris. Localul lor a fost inclus de Vogue printre cele mai bune din capitala Franței

Redacția
Încarcă...