RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ministerul Educației „a rezolvat” criza manualelor: le folosește pe cele vechi

La solicitarea primului-ministru Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale a decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi.

 

  

 La solicitarea primului-ministru Victor Ponta ca elevii claselor I şi a II-a să aibă cât mai repede manuale la dispoziţie, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a decis joi, să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I, până la finalizarea licitaţiei privind manualele digitale, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

 Prin ordin al ministrului Educaţiei, inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia ca, în regim de urgenţă, să completeze stocurile de manuale şcolare pentru clasa I. Pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în şcoli.

 Ministrul Educaţiei Naţionale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor şcolare şi a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceştia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educaţional modern, eficient, adaptat realităţilor şi nevoilor societăţii contemporane, se mai spune în comunicat.

 Sursa: 7est.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Spectacol la Balul Bobocilor de la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc”. Vezi cine a câștigat titlurile de miss și mister (FOTO-VIDEO)

Redacția

Activitate parte dintr-un proiect Erasmus, desfășurată la Liceul „Mihai Busuioc”

Redacția

Parteneriat între Liceul Tehnologic Tătăruși și Liceul de Informatică Iași, într-un proiect european

Răzvan Grecu
Încarcă...