NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ministerul Educației „a rezolvat” criza manualelor: le folosește pe cele vechi

La solicitarea primului-ministru Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale a decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi.

 

  

 La solicitarea primului-ministru Victor Ponta ca elevii claselor I şi a II-a să aibă cât mai repede manuale la dispoziţie, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a decis joi, să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I, până la finalizarea licitaţiei privind manualele digitale, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

 Prin ordin al ministrului Educaţiei, inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia ca, în regim de urgenţă, să completeze stocurile de manuale şcolare pentru clasa I. Pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în şcoli.

 Ministrul Educaţiei Naţionale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor şcolare şi a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceştia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educaţional modern, eficient, adaptat realităţilor şi nevoilor societăţii contemporane, se mai spune în comunicat.

 Sursa: 7est.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Activitate de prevenție privind siguranța elevilor de la Liceul „Nicolae Iorga” în incinta unității de învățământ și pe traseul școală – domiciliu

Redacția

Comunicat de presă: Rezultate notabile obținute de către elevii și profesorii de la „Sadoveanu” la concursul Matematica fără Frontiere

Redacția

Elevii ar putea fi obligați să poarte uniformă unică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site