RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Metoda inedită propusă pentru a ilumina străzile Parisului. În ce constă aceasta

Startup-ul francez Glowee plănuieşte să folosească bacterii bioluminiscente pentru a ilumina spaţiile publice din Paris. În acest sens, organismele microscopice urmează să fie introduse într-un gel, care va mai conţine oxigenul şi glucidele necesare pentru ca ele să supravieţuiască.

 

Există numeroase beneficii privind folosirea acestor bacterii pentru a produce lumină. În primul rând, lămpile care vor conţine gelul nou-inventat nu necesită alimentare cu energie electrică. Mai mult decât atât, în urma utilizării acestui sistem nu rezultă emisii de dioxid de carbon. De asemenea, “energia generată este mult mai puţin intensă faţă de cea convenţională, ceea ce înseamnă că efectele poluări sunt limitate în mod semnificativ”, susţin reprezentanţii companiei.

  

Pe de altă parte, lămpile cu bacterii bioluminiscente prezintă unele dezavantaje. Principalul inconvenient este cel perioadei scurte de utilizare a acestor dispozitive: numai trei zile. Deşi compania speră ca va dezvolta modele îmbunătăţite, rămâne, însă, problema dacă acest sistem va fi, în final, mai profitabil decât cele existente la ora actuală.

 

 Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Au vrut să repare un pod, dar au distrus cel mai vechi sit arheologic din România. Primar: „Nu înţeleg de ce se agită toată lumea acum”

Redacția

O pacientă de 55 de ani a murit în curtea unui spital, la scurt timp după ce a fost externată

Redacția

Siguranţa românilor, Dumnezeu cu mila: ISU a controlat 300 de biserici, la care a găsit 700 de deficienţe

Redacția
Încarcă...