RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medicii sunt îngrijorați.Sute de părinți din județul Iași refuză să-și vaccineze copiii

Conform datelor statistice de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi se observa, in continuare, o scadere a ratei de vaccinare la nivelul judetului, impotriva rujeolei, oreionului, rubeolei (ROR). In luna mai, 514 parinti au refuzat vaccinarea: 22 de copii cu varsta intre 9 si 11 luni, 275 cu varsta intre 1 si 4 ani si 197 de copii cu varsta intre 5 si 9 ani.

 

  

“Trendul descendent înregistrat de acoperirea vaccinala împotriva rujeolei, ce poate fi prevenita prin vaccinare, reprezinta una dintre cele mai importante probleme de sanatate publica cu care ne confruntam in ultima perioada. Aceasta scadere a ratei de vaccinare anti-rujeolica (comparativ cu datele din ultimii zece ani) se datoreaza in principal campaniei anti-vaccinare desfasurata pe retelele de social media in ultimii ani. Tocmai de aceea se incearca si la nivelul judetului Iasi o informare cat mai obiectiva a parintilor cu privire la importanta respectarii schemelor nationale de vaccinare, pentru a se asigura cea mai buna protectie posibila”, a precizat Marius Voicescu, purtator de cuvant la DSP Iasi.

In urma campaniei de promovare a vaccinarii, initiata de Consiliul Judetean, DSP, Spitalul de Boli Infectioase si Serviciul Voluntar de Ambulanta Iasi, s-a inregistrat o usoara crestere a ratei de vaccinare in judetul Iasi.

articolul integral pe www.bzi.ro

 

Related posts

“Mă rog la Dumnezeu pentru toată lumea care m-a ajutat”. Povestea bătrânei “cu sinuzită” care a traversat țara pentru a-și salva viața la Iași. Avea de fapt cancer la creier

Redacția

Soluții gratuite pentru sănătate, prin intermediul unui ONG deschis de o pășcăneancă

Oana Cordoneanu

Criza vaccinurilor pentru bebeluşi, rezolvată parţial. A venit o primă tranșă

Redacția
Încarcă...