RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Guvernul anti-Moldova. UE ne roagă să luăm bani de autostradă, Executivul ne sabotează

Informaţii contradictorii, care ar putea fi de o gravitate extremă, referitoare la unul din cele mai importante proiecte ale regiunii.

Reprezentanţii asociaţiilor civice care militează pentru autostradă au aflat la Bruxelles că fondurile pentru infrastructură rutieră trebuie doar luate şi folosite, şi că Guvernul României pare să nu le dorească. Rămâne în aceste condiţii fără răspuns întrebarea: de ce Guvernul de la Bucureşti preferă împrumutul bancar în locul banilor europeni, gratuiţi? O întrebare la care trebuie să răspundă cât mai repede parlamentarii de la Iaşi ai puterii.

Boicotarea construirii de autostrăzi în România şi, în special, în estul ţării, este motivul pentru care reprezentanţii asociaţiilor civice „Împreună pentru A8“ şi „Moldova Vrea Autostradă“ au mers la instituţiile Uniunii Europene de la Bruxelles. Miercuri, în prima din cele două zile de întrevederi programate, delegaţia s-a întâlnit cu comisarul pentru Politici Regionale, Corina Creţu, cea care, recent, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de tărăgănarea de către Guvernul de la Bucureşti a demersurilor pentru folosirea fondurilor europene alocate. Cei cinci reprezentanţi ai asociaţiilor au discutat şi cu Karima Delli, preşedintele Comisiei de transporturi din Parlamentul European, apoi au participat la lucrările acestei comisii. Concluziile acestei prime zile sunt, în parte, foarte asemănătoare îndemnurile pe care le adresase Corina Creţu coaliţiei de guvernare, la ultima sa vizită în România.

  

„România este sabotată de propriul guvern!“, şi-au intitulat cei cinci delegaţi primul set de concluzii după discuţiile purtate la Bruxelles. România poate să acceseze fonduri europene până în 2020 pentru autostrăzi, inclusiv pentru autostrada A8, care este prioritară, fiind pe culoarul principal de transport european TEN-T Core Network. Ieşenii amintesc şi că studiile de fezabilitate pentru A8 pot fi suportate financiar de Comisia Europeană în proporţie de până la 85 la sută din valoare, însă termenul limită este acelaşi an, 2020. Pentru aceasta, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, împreună cu Ministerul Transporturilor, trebuie să completeze o cerere de finanţare pentru aceste studii, fără de care nu se poate trece la etapa construcţiei acestei autostrăzi, tot cu fonduri europene, în exerciţiul financiar 2021- 2027.

articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Lovitură pentru ApaVital la nivel județean: PMP a blocat majorarea prețului apei. Proiectul a fost amânat

Marius Parteni

Mâine nu se ţin audienţele la Primărie!

Ema Roman

Directorul ARSACIS are un salariu impunător și trăiește de ani de zile pe picior mare

Redacția
Încarcă...