NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Medicii din străinătate, chemaţi să dezlege misterul îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş

Cum n-au reuşit să afle până acum cum s-au infectat zeci de bebeluşi din Argeş cu bacteria care a făcut deja trei victime, autorităţile din România cer ajutorul medicilor din străinătate.  

O echipă a Centrului European de boli transmisibile urmează să vină în ţară în următoarea perioadă. De la declanşarea alertei medicale din Argeş, numărul deceselor a ajuns la trei, o fetiţă de numai un an şi patru luni murind marţi în spitalul Marie Curie.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a luat legatura cu Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile încă din 10 februarie 2016 şi fost efectuate demersuri pentru sosirea unei echipe de specialişti ai Centrului, în vederea acordării de sprijin în efectuarea investigatiilor pentru depistarea cauzelor de imbolnavire, a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.

„Trebuie să vă spun că am fost în contact continuu cu aceştia, cu colegii noştri din Franţa, nu am fost numai eu în contact. Ştiu că am discutat şi cu colegii olandezi cu ocazia vizitei. De asemenea, există Centrul european de controla al bolilor cu care ne consultăm în acest moment, pentru a vedea dacă putem face mai mult faţă de ceea ce s-a făcut pânâ în acest moment. Este o procedură standard. S-a luat contact cu dânşii, o echipă probabil se vor deplasa aici şi vom da toate amănuntele în momentul în care se va întâmpla acest lucru”, a declarat ministrul Sănătăţii marţi.

De asemenea, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a instituit începând de luni un sistem de raportare zilnică a tuturor cazurilor de diaree severă cu deshidratare a copilului cu vârsta de până la 5 ani, la nivelul intregii tari.

Astăzi,  Cadariu a vizitat  bebeluşii internaţi la Spitalul „Marie Curie” şi declarat  că este „foarte frustrat” de faptul că nu există încă rezultatele anchetei în cazul îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş.

„Asta este realitatea, e o chestiune absolut inexplicabilă şi sunt foarte frustrat că nu avem rezultatele la această anchetă, dar nu pot să oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea. Ancheta s-a desfăşurat în conformitate cu procedurile standard existente. După cum ştiţi, am făcut apel şi la colegii noştri din Europa şi o să vă dăm mai multe detalii după audierea de la Parlament”, a declarat ministrul.

 

 Sursa: gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Fondul critică dur relaxarea fiscală a Guvernul Ponta. FMI: România va avea mari probleme cu deficitul bugetar în 2016 şi 2017

Redacția

Cu ce se tratau românii acum 150 de ani. Secretele unui renumit farmacist botoşănean, dezvăluite de istorici pe baza unui document unicat

Redacția

Discoteca din Hălăuceşti a fost DEVASTATĂ!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site