NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medicii avertizează: Atenţie la astenia de primăvară!

În perioada începutului de primăvară medicii spun că organismul este astenic, cu alte cuvinte slăbit ca efect al variaţiilor de temperatură şi al alimentaţiei pe timp de iarnă, bazată preponderent pe grăsimi.

 

  

Astfel, pot apărea adesea afecţiuni care nu ieşiseră în evidenţă în perioada iernii, de aceea, pentru a le preîntâmpina medicii recomandă o atenţie sporită a populaţiei în ceea ce priveşte alimentaţia. Aceasta trebuie să fie cât mai variată, bogată în legume, fructe şi proteine, pentru a creşte imunitatea organismului.

Tot un aspect extrem de important în această perioadă este vitaminizarea, îndeosebi la grupele de vârstă cele mai expuse: copii, vârstnici cu afecţiuni cronice, dar şi la persoanele care depun un efort deosebit: salariaţii care la locul de muncă sunt supuşi unui volum de muncă crescut şi la stres.

Dintre fructe, cele mai recomandate rămân citricele, care au un conţinut bogat în vitamina C, iar în privinţa vitaminelor, datorită ofertei foarte bogate din farmacii, administrarea lor se recomandă a se face numai după consultarea medicilor de familie.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Un consumator de heroină întors din străinătate la Iaşi a intrat în sevraj

Redacția

Cum merge vaccinarea cadrelor medicale din Iași. Și cum va decurge pentru restul populaţiei

Redacția

Campanie de vaccinare împotriva gripei în județ. Medicii avertizează: „Gripa poate să fie o boală mortală”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site