RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Diabet, osteoartrita, tulburări cardiovasculare: condimentele previn bolile cronice

Condimentele conțin proprietăți antiinflamatoare puternice care previn apariția patologiilor severe. Consumul regulat al acestor alimente ar ajuta la prevenirea diabetului, a obezității și a bolilor cardiovasculare.

Scorțișoară, boia, ghimbir. Condimentele adaugă aromă preparatelor noastre, dar au și multe beneficii pentru sănătate. Aceste plante conțin cantități semnificative de polifenoli, antioxidanți naturali. Acestia ajută la încetinirea îmbătrânirii celulelor și la prevenirea apariției bolilor grave.

Condimentele previn bolile cronice

În 2015, un studiu al Academiei de Medicină Chineză a constatat că condimentele cresc longevitatea. Potrivit cercetătorilor, persoanele care consumau condimente o dată pe săptămână aveau un risc de deces din toate cauzele redus cu 10-14% comparativ cu persoanele care nu le consumau niciodată.

Potrivit Catherine Lacrosnière, medic nutriționist, condimentele ajută la prevenirea bolilor cronice precum diabetul, obezitatea sau tulburările vasculare. Aceste alimente reduc, de asemenea, riscul de patologii inflamatorii ale colonului și articulațiilor.

  

„Anumite condimente par, de asemenea, să limiteze riscul de cancer. Consumul lor regulat îmbunătățește și capacitatea noastră de a lupta împotriva Covid-19”, a explicat specialistul pentru Le Parisien, noteaza Femme Actuelle.

Ghimbirul conține multe molecule antiinflamatoare

Catherine Lacrosnière a enumerat diferitele condimente care ajută la prevenirea bolilor cronice.

„Curcuma este unul dintre cele mai valoroase condimente. Capacitatea sa de a reduce inflamațiile articulare a fost dovedită în laborator. Pentru a-și asimila în mod corespunzător principiul activ, curcumina, este totuși necesar sa o asociați cu o substanță grasă, cum ar fi uleiul de măsline și un pic de piper”, a spus nutriționistul.

Ghimbirul conține multe molecule antiinflamatoare. Acestea au o acțiune preventivă împotriva bolii Alzheimer. Un adevărat aliat împotriva diabetului, scorțișoara ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar și la stabilizarea nivelului zahărului din sânge, precum și al nivelului de colesterol din sânge.

bzi

Related posts

Enel suspendă activitatea de luni, 16 martie

Redacția

COVID în maternităţi. „Ce se va întâmpla dacă se va continua în acelaşi ritm al infectărilor“?

Redacția

Vaccinul Moderna, eficient 90% împotriva COVID-19 şi 95% contra formelor severe ale bolii(studiu)

Redacția
Încarcă...