NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Marşul pentru viaţă 2017 – „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”

Luna aceasta, în numeroase oraşe şi localităţi din România şi Republica Moldova, se va desfăşura Luna pentru viaţă 2017 – „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marşul pentru viaţă 2017 – „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”. Marți, 21 martie, în Sala de Conferințe a Primăriei orașului Târgu Frumos va avea loc conferința intitulată Mama mea, viața mea, unde, parintele Bogdan Frăsilă, invitatul acestui eveniment se va întâlni cu membrii ATOR Târgu Frumos și cu cei din Protopopiatul Pașcani.

 

Marşul pentru viaţă este la a VII-a ediţie naţională. Tema „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii necesităţii, posibilităţii şi eficienţei sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

La nivel naţional, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraş sau localitate există organizatori locali independenţi, care reprezintă diferite organizaţii şi instituţii pro-viaţă locale.

Iată câteva aspecte care motivează tema aleasă pentru acest an.

România ocupă locul a doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populaţia actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958–iunie 2016, faţă de o populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

În condiţiile în care civilizaţia tradiţională şi spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaş de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină şi de existenţa unei mentalităţi publice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada şi în ideologia comunistă.

Sursa: doxologia.ro

 

loading...
Advertisements

Related posts

Îndrăgita poetă Carmen Pasat şi-a lansat volumul de poezii „Urme de suflet”

Ema Roman

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă, ediția a X-a Pașcani!

Marius Parteni

Statul român ar putea deconta repatrierea cetăţenilor români decedaţi pe teritoriul UE

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site