RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Marius, românul din Italia care a găsit un portofel cu 1.500 de euro pe stradă și l-a înmânat carabinierilor

 

Un tânăr de origine română, Marius Ciocan, în vârstă de 23 de ani, rezident la San Clemente, în provincia Rimini, a găsit pe stradă un portofel în care erau 1.500 de euro și l-a predat carabinierilor.

  

„L-am protejat de cei care voiau să și-l însușească, pentru a-l putea restitui celui care l-a pierdut.”, a declarat românul. Portofelul, în care mai erau și alte documente ale proprietarului, fusese pierdut pe stradă de un bătrân din localitate.

„Nu m-am gândit de două ori, am luat portofelul plin cu bani și l-am dus la carabinieri, chiar dacă s-a găsit cineva care voia să și-l însușească.”, povestește Marius, român care lucrează ca pizzetar la San Clemente. În una dintre serile trecute, se plimba liniștit cu bicicleta pe Viale Castrocaro, Marius era în ziua sa liberă de la restaurantul Le Querce din Misano unde este angajat de câțiva ani.

„La un moment dat”, povestește băiatul, „am văzut un portofel pe trotuar, l-am ridicat și era plin de bacnote de 100 și de 50 de euro.” Un total de 1540 de euro, relatează cei de la Corriere Romagna, dar în portofel mai erau și documente de identitate, cărți de credit și chiar un carnet de cecuri.

Așa cum s-a stabilit ulterior, portofelul căzuse din buzunarul unui pensionar care nu observase acest lucru și își continuase plimbarea, nestingherit. Din fericire, Marius Ciocan a fost primul care a ajuns la portofelul pierdut, dar imediat i s-a alăturat o femeie care încerca să-și însușească ea portofelul cu pricina: „Îmi spunea că se va ocupa ea, că va da un telefon, nu prea am înțeles cui anume și insista să ia portofelul spunându-mi că trebuie să îi dau ei banii. O atitudine un pic ciudată, care m-a făcut să devin suspicios.” declara Marius mai târziu carabinierilor.

Tânărul român nu a cedat insistențelor femeii și a chemat poliția dar cum aceasta întârzia să apară și fiindu-i frică de faptul că femeia ar fi putut chema ajutoare, a intrat la unitatea de carabinieri din apropiere și a predat portofelul: „Am luat portofelul cu bani și acte și l-am dus la secția de carabinieri din apropiere pentru a ajunge înapoi la proprietar”, spune băiatul, „doar atunci m-am liniștit și am înțeles că banii sunt în siguranță.” Carabinierii au făcut exact ceea ce se aștepta Marius, au contactat vârstnicul pensionar și i-au restituit tot ceea ce pierduse.

Italianul a vrut să își cunoască personal „eroul”, cei doi s-au întâlnit iar Marius, pe lângă mulțumirile și felicitările primite, s-a bucurat și de o atenție în bani din partea proprietarului recunoscător. Dar nu numai atât, tânărul nostru conațional a fost felicitat și de comandantul unității de Carabinieri din Riccione, Marco Califano: „Am ținut să îl invităm pe Marius la sediul unității noastre din Riccione pentru a-l felicita pentru gestul său, să-i mulțumim și să ne exprimăm admirația și respectul pentru ceea ce a făcut.” susține comandantul de carabinieri care continuă: „Marius Ciocan a făcut o faptă care, în simplitatea și firescul său, conține esența celor mai bune valori pe care în fiecare zi încercăm să le apăram cu ajutorul prețios al cetățenilor, valori precum legalitatea, onestitatea și spiritul civic.”

sursa www.rotalianul.ro

Related posts

Mogoșești-Siret: Curs de calificare gratuit pentru tineri! Subvenție de 1.800 de lei acordată fiecărui cursant

Redacția

Cei care își bat nevestele vor scăpa! Este LEGE

Redacția

Copiii sunt invitați să-și sărbătorească ziua alături de pompierii pășcăneni!

Redacția
Încarcă...