NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Marian Bosianu va fi noul prefect al judeţului Iaşi. Jehac ar putea prelua Finanţele

PSD va propune schimbarea tuturor directorilor instituţiilor deconcentrate care au obţinut posturile cu sprijin liberal.

 

Organizaţia judeţeană a PSD nu se lasă impresionată de “mofturile” preşedintelui care nu a desemnat încă un premier social-democrat şi se pregăteşte să preia şi guvernarea pe plan local. Cu alte cuvinte liderii PSD Iaşi intenţionează să schimbe toţi directorii direcţiilor deconcentrate şi ale celorlalte instituţii din subordinea Guvernului. Actualii directori ai respectivelor instituţii care şi-au obţinut funcţiile cu sprijin politic  PNL sau PDL în timpul guvernărilor anterioare vor fi înlocuiţi cu membri ai PSD sau cel puţin cu reprezentanţi ai formaţiunii care a câştigat alegerile. “Pentru fiecare funcţie din deconcentrate avem cel puţin două propuneri. Trebuie să discutăm şi cu cei de la ALDE să vedem ce vor”, a declarat unul dintre liderii PSD Iaşi.

  

Binomul Jehac-Bosianu la prefectură şi Finanţe

Pentru funcţia de reprezentant al Guvernului, adică pentru scaunul de prefect se pregătesc Mihai Jehac şi Marian Bosianu, ambii foşti comisari la Garda Financiară. În cazul în care Marian Bosianu va fi desemnat prefect, Mihai Jehac va prelua conducerea Direcţiei Regionale de Finanţe, viceversa fiind de asemenea valabilă, adică dacă Bosianu rămâne la Fisc, Jehac va prelua prefectura. În ceea ce priveşte celelalte deconcentrate PSD primeşte încă dosare de “candidatură” pentru posturile de directori la Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Administraţia Bazinală de Ape Prut Bârlad etc. Deşi este membru PSD, actualul director APIA, Sergiu Jităreanu a fost  numit cu sprijinul lui Gheorghe Nichita. De asemenea potrivit unor surse PSD intenţionează să facă unele schimbări şi la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.

Sursa: 7est.ro

Advertisements

Related posts

Orășelul Copiilor: Mai multe ornamente anul acesta în Pașcani

Teona Gherasim

Meteorologii au avut dreptate. Vijelii și grindină mare în Târgu Frumos

Redacția

Gala Actualitatea TV 2016. Iată câștigătorii!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site