RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Marea Britanie le-a propus israelienilor și palestinienilor un plan de pace în 5 puncte

Guvernul britanic a propus un plan în cinci puncte pentru a obţine o încetare permanentă a focului în Gaza şi a deschide calea către crearea unui stat palestinian, a dezvăluit duminică ziarul britanic Financial Times (FT), citat de EFE.

Mare parte din Fâșia Gaza s-a transformat în ruine după masivele bombardamente israelieneFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Iniţiativa a fost prezentată de ministrul de externe David Cameron autorităţilor israeliene şi palestiniene în turneul său din această săptămână în Orientul Mijlociu, unde s-a întâlnit şi cu actori regionali.

  

O „pauză imediată” a ostilităţilor ar servi la eliberarea ostaticilor pe care gruparea islamistă Hamas îi ţine în Gaza după incursiunea sa în teritoriul israelian din 7 octombrie şi ar face loc negocierii unei încetări permanente a focului, a declarat pentru FT un înalt oficial britanic neidentificat.

Foaia de parcurs include stabilirea unui „orizont politic” clar pentru crearea unui stat palestinian şi formarea unui guvern tehnocrat pentru Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Conform acestui plan, Hamas s-ar angaja să elibereze cei 136 de ostatici aflaţi încă în mâinile sale şi să oprească atacurile împotriva Israelului, lucru garantat de statele din regiune.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Firea, atac la Nicuşor Dan: Nu a mişcat un deget din ziua în care a ajuns primar. Bucureştiul riscă să piardă o şansă unică, în timp ce mii de familii îngheaţă în case

Redacția

14 persoane au murit înecate în apele Mării Negre în ultimele două luni

Redacția

Iohannis cere reexaminarea legii care instituie posibilitatea înfiinţării farmaciilor universitare

Redacția
Încarcă...