NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Marcel Vela anunță înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară, în cadrul Poliției Române

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că a semnat marți ordinul pentru înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară în cadrul Poliției Române. Aceasta va avea ca obiectiv combaterea infracționalității și violenței în școli și în vecinătatea acestora, informează Mediafax.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat marți că din noua structură vor face parte 270 de polițiști.

„Poliția Siguranța Școlară va fi formată dintr-un număr de 270 de polițiști, organizați la nivelul IGPR, a DGPMB și a inspectoratelor de poliție din fiecare județ. Poliția Siguranța Școlară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, cât și a cadrelor didactice. Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și a actelor de violență între elevi în interiorul școlii, cât și în proximitatea acestora”, a declarat Marcel Vela.

Direcția pentru Siguranța Școlară va monitoriza măsurile de siguranță, infracțiunile din fiecare școală și va dispune prezența polițiștilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor și a Poliției locale pentru buna funcționare a școlilor.

digi24

loading...
Advertisements

Related posts

Eroii nu au LIBER! Chiar de ziua lui, un polițist a salvat o bătrână din flăcări

Redacția

Bebeluș de 5 luni decedat în această dimineață, în Pașcani

Marius Parteni

Doi minori din comuna A.I.Cuza au furat 10 găini de la o bătrână. Prejudiciul a fost recuperat

Teona Gherasim
Încarcă...