RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Mândri că suntem Români: Ziua Națională a României fără paradă militară și fasole cu cârnați. Viceprimarul Vasile Axinte: „Nu sunt fonduri”

Pășcănenii nu vor putea sărbători în stradă, nici în acest an, Ziua Națională a României, asta deși în mandatul adminstrației Crăciunescu parada militară și fasolea cu cârnați deveniseră deja o tradiție de 1 Decembrie.

Decizia este una curioasă mai ales că a fost luată în mijlocul campaniei electorale în care candidatul Victor Ponta, șeful de partid al primarului Dumitru Pantazi și viceprimarului Vasile Axinte, ne îndeamnă să fim mândri că suntem români. Din păcate la Pașcani mândria costă, iar municipalitatea nu a găsit  40.000 de lei pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Națională a României.

Puși pe tăieri, oficialii Primăriei au micșorat și numărul monumentelor la care vor fi depuse coroane și omagiați eroii neamului. Dacă în trecut erau în programul oficialităților 8 astfel de monumente: strada Ștefan cel Mare, Biserica Sfinții Voievozi, Capelă, Biserica Lunca Pașcani, Blăgești, Sodomeni, Gâștești  și Troița din cartierul Fântânele, anul acesta pe lista oficială sunt trecute doar primele două, semn că timpul înseamnă bani, iar șefii administrației locale au și altceva mai bun de făcut decât să-și cinstească eroii.

  

Astfel, pentru festivitățile de 1 Decembrie sunt alocați doar 900 de lei, dintre care 600 lei pentru 4 coroane și 300 lei pentru cocarde.

Contactat telefonic viceprimarul Vasile Axinte  a explicat că lipsa fondurilor a fost motivul pentru care și în acest an Ziua Națională a României nu este sărbătorită așa cum se cuvine, asta deși municipalitatea își permite să cheltuiască 500.000 de lei pentru un sens giratoriu și 1.000.000 de lei pentru o fântână arteziană care este construită în fața Primărei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ședință de lucru la Valea Seacă, Miroslovești și Lespezi privind lucrările de cadastru gratuite

Oana Cordoneanu

Turişti cu haine de vară, blocaţi în maşini din cauza zăpezii, pe Transalpina

Redacția

ApaVital majorează din nou, prețurile la apă și canalizare. De la 1 martie, pășcănenii plătesc cu 0,55 lei mai mult

Răzvan Grecu
Încarcă...