RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Mâncăruri care îngraşă fără să ne dăm seama. Unele dintre ele sunt folosite fără succes în diete, în cantităţi mari


Cu toţii ştim că prăjelile, pastele, dulciurile sau mâncarea de tip fast-food îngraşă. Există însă şi alimente pe care le consumăm zilnic şi care ne pot îngrăşa fără să ne dăm seama.

Ciorba este unul dintre alimentele de bază ale românilor. O ciorbă simplă de legume este inofensivă şi chiar hrănitoare, dar totul depinde de cum este gătită. „Dacă fierbem toate legumele la ciorbă, nu adăugăm vegeta şi nici pastă de roşii din comerţ, atunci putem să o mâncăm fără probleme. Dacă putem vegeta sau pastă de roşii trebuie să ştim că acestea au foarte multă sare, chiar şi zahăr în compoziţie, deşi nu pare a fi aşa. De asemenea dacă înainte să le punem în ciorbă călim legumele, atunci clar vom avea o porţie serioară de calorii în plus. Este drept că e mai gustos aşa, dar ciorba va îngrăşa.

Dacă adăugăm şi smântână sau rântaş făcut cu făină părjită, atunci ciorba va îngrăşa la fel de mult ca o porţie de cartofi părjiţi sau friptură“, spune nutriţionistul Eva Iorţan. Atenţie la carnea roşie Mulţi dintre noi ne ferim de carnea de porc pe motiv că îngraşă şi alegem carnea de vită. Şi aceasta îngraşă dacă este preparată la cuptor. „Carnea roşie este foarte bună dacă este fiartă sau grătar. Dacă o facem la cuptor, ea se va coace timp de mai multe ore în propria grăsime şi va avea multe calorii“, mai spune nutriţionistul.

  

Citiți articolul integral pe Adevărul.ro         

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Localnicii de la Roşia Montană, suspectaţi că au furat aur de peste 600.000 de lei

Redacția

FENOMEN inexplicabil: Zeci de “vase-fantomă” au eşuat pe coasta Japoniei. Cadavre descompuse, descoperite la bord.

Redacția

Stiai ca supararea si tristetea iti slabesc sistemul imunitar?

Redacția
Încarcă...