NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Maica Domnului ne ocrotește și ne ajută, numai s-o rugăm!

Sfântul Grigorie și-a venit întru sine, bucuros că rugăciunea i-a fost împlinită așa de iute și cu atâta bunăvoire. Mai târziu avea să spună: „Din clipa aceea am găsit cu ușurință toate cele trebuincioase trupului, oriunde ne-am aflat”.

Odată, pe când Sfântul Grigorie se afla în rugăciune înaintea icoanei Preacuratei Născătoare de Dumnezeu, i-a cerut călăuzire pentru sine și pentru fiii săi duhovnicești, cerând a fi luat sub ocrotirea ei, ca ea să înlăture orice piedică către liniștirea desăvârșită. El a mai rugat-o cu stăruință să ia asupra ei grija pentru toate nevoile lor lumești.

Ca răspuns la rugăciunea sa fierbinte, Maica Domnului i s-a arătat într-o vedenie, îmbrăcată smerit ca fecioarele, așa cum e zugrăvită în sfintele icoane.

Ea s-a întors către mulțimea purtătorilor de lumină care o însoțeau și le-a spus: „De acum veți fi slujitorii lui Grigorie și ai ucenicilor săi, dându-le cele de trebuință!”.

  

Apoi Grigorie și-a venit întru sine, bucuros că rugăciunea i-a fost împlinită așa de iute și cu atâta bunăvoire. Mai târziu avea să spună: „Din clipa aceea, am găsit cu ușurință toate cele trebuincioase trupului, oriunde ne-am aflat”.

Doxologia

Advertisements

Related posts

(Video) Premieră, în aer liber, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, din Iași, cu piesa „TREI”

Redacția

Bijuterii etnografice ale portului moldovenesc expuse la Muzeul Municipal

Iulia Atodiresei

Încep pregătirile pentru sfârşitul de an! Care sunt evenimentele cultural sportive din luna decembrie!

Ema Roman
Încarcă...