RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Macron îl atenţionează pe Netanyahu că „transferul forţat de populaţie constituie o crimă de război”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ridicat tonul duminică la premierul israelian Benjamin Netanyahu, exprimându-şi din nou „opoziţia fermă” faţă de o ofensivă la Rafah şi avertizând că „transferul forţat de populaţie constituie o crimă de război”, transmite AFP, transmite Agerpres.

În cursul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian, preşedintele francez a condamnat de asemenea „cu fermitate recentele anunţuri israeliene în materie de colonizare”, potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze. Vineri, Israelul a anunţat confiscarea a 800 de hectare de teren în Cisiordania.

Macron şi-a anunţat totodată intenţia de a prezenta Consiliului de securitate al ONU un proiect de rezoluţie vizând o „încetare a focului imediată şi durabilă” în Gaza, după ce vineri Moscova şi Beijingul s-au opus unui proiect similar al SUA, calificându-l drept „ipocrit”.

Preşedintele francez a insistat în acelaşi timp ca Israelul să deschidă „neîntârziat şi necondiţionat toate punctele de trecere existente către Fâşia Gaza”.

  

Emmanuel Macron a discutat duminică la telefon şi cu regele Abdallah al II-lea al Iordaniei, în cursul convorbirii

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Elevii se întorc miercuri la cursuri

Redacția

FOTO Valul de căldură scoate la suprafaţă o trecătoare din Alpii elveţieni dispărută în urmă cu două milenii

Redacția

Delegaţia Congresului SUA, primită de premierul Nicolae Ciucă

Redacția
Încarcă...