RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Macron face apel la o metodă “diferită” de guvernare, după rezultatul dezamăgitor de la legislative

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel la o metodă “diferită” de guvernare în Franţa, în primul său comentariu public după alegerile legislative de duminică, transmit CNN și news.ro. Vorbind într-un discurs naţional miercuri, Macron a declarat că a recunoscut “fracturile profunde” din ţară.

Emmanuel Macron, președintele FranțeiFoto: Gonzalo Fuentes / AP – The Associated Press / Profimedia

“Nu pot ignora fracturile, diviziunile profunde care traversează ţara noastră şi care se reflectă în componenţa noii Adunări [Naţionale]”, a spus el.

  

Alegătorii francezi au ales duminică, pentru prima dată în ultimele decenii, un parlament fără majoritate absolută, răpindu-i lui Macron sprijinul legislativ de care s-a bucurat pentru primul său mandat.

Partidul preşedintelui rămâne cel mai mare bloc, dar acum are nevoie de colaborarea altor grupuri politice pentru a trece legi.

Subliniind experienţele recente ale Germaniei şi Italiei, Macron a declarat că “nicio forţă politică nu poate face legi singură”.

“Trebuie să învăţăm în mod colectiv să guvernăm şi să legiferăm diferit”, a adăugat el.

După întâlnirea cu liderii blocurilor politice din opoziţie, Macron a declarat că “majoritatea” şi-a exprimat dorinţa de a evita un “blocaj” în Adunarea Naţională.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Autorităţile din Bacău anunţă relocarea elevilor şi preşcolarilor de la o şcoală şi o grădiniţă care funcţionează în clădiri cu risc seismic unu

Redacția

Ciolacu anunță o vizită oficială în Ucraina. Ce se întâmplă cu exporturile de cereale din țara vecină

Redacția

Iohannis, după participarea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Exprim sincera noastră simpatie pentru această pierdere

Redacția
Încarcă...