NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Macron face apel la o metodă “diferită” de guvernare, după rezultatul dezamăgitor de la legislative

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel la o metodă “diferită” de guvernare în Franţa, în primul său comentariu public după alegerile legislative de duminică, transmit CNN și news.ro. Vorbind într-un discurs naţional miercuri, Macron a declarat că a recunoscut “fracturile profunde” din ţară.

Emmanuel Macron, președintele FranțeiFoto: Gonzalo Fuentes / AP – The Associated Press / Profimedia

“Nu pot ignora fracturile, diviziunile profunde care traversează ţara noastră şi care se reflectă în componenţa noii Adunări [Naţionale]”, a spus el.

  

Alegătorii francezi au ales duminică, pentru prima dată în ultimele decenii, un parlament fără majoritate absolută, răpindu-i lui Macron sprijinul legislativ de care s-a bucurat pentru primul său mandat.

Advertisements

Partidul preşedintelui rămâne cel mai mare bloc, dar acum are nevoie de colaborarea altor grupuri politice pentru a trece legi.

Subliniind experienţele recente ale Germaniei şi Italiei, Macron a declarat că “nicio forţă politică nu poate face legi singură”.

“Trebuie să învăţăm în mod colectiv să guvernăm şi să legiferăm diferit”, a adăugat el.

Advertisements

După întâlnirea cu liderii blocurilor politice din opoziţie, Macron a declarat că “majoritatea” şi-a exprimat dorinţa de a evita un “blocaj” în Adunarea Naţională.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Sezonul de schi în Poiană se prelungeşte până la Paşti / Stratul de zăpadă bătută are 40 de centimetri pe pârtiile din partea superioară, iar în partea inferioară, între 20 şi 30 de centimetri

Redacția

Mai multe facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi

Redacția

Ciucă, întâlnire cu mai mulţi miniştri şi cu autorităţile de management pe tema gestionării absorbţiei fondurilor europene

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site