RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Război în Ucraina, ziua 120: Putin cere o întărire a legăturilor dintre ţările BRICS / Zelenski: Bombardamentele rusești au ca scop distrugerea Donbasului

​Volodimir Zelenski a spus că atacurile masive aeriene și de artilerie ale Moscovei au ca scop distrugerea întregii regiuni Donbas și i-a îndemnat pe aliații Ucrainei să accelereze expedierea de arme pentru a face față Rusiei pe câmpul de luptă.

Forțe ucrainene pe frontFoto: Twitter

Cele mai importante informații de joi, ziua 120 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

  

07:15Recapitularea de dimineață a evenimentelor recente:

  • Separatiștii pro-Moscova au spus că au capturat cea mai mare parte din Vovchoyarivka, un sat situat la aproximativ 12 km sud-vest de orașul Lysychansk.
  • Forțele rusești au bombardat Harkov și împrejurimile sale, ucigând cel puțin 20 de persoane. Kievul a afirmat că Moscova a încercat să îl forțeze să redirecționeze soldați de pe câmpul de luptă pentru a proteja civilii din această zonă.
  • Bătălia pentru orașul Severodonețk, unde sute de civili sunt blocați într-o uzină chimică are o evoluție oscilantă, Ucraina și Rusia disputându-și controlul asupra orașului.
  • Un atac în masă constând în șapte rachete „Onyx” a avut loc în Nikolaev, potrivit districtului „sud” al forțelor armate ucrainene. Un civil a fost ucis și doi răniți.
  • Ministerul rus al Apărării a declarat că rachetele sale au lovit un aerodrom din apropierea portului Odesa,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Fără alegeri parțiale în 2022. 47 de localități sunt fără primar

Redacția

Arafat spune că pompierii pot ajuta populaţia cu apă menajeră, dar nu cu apă potabilă

Redacția

Efectul cutremurelor din Turcia și Oltenia: ”Cererile pentru asigurarea locuințelor au crescut de până la 5 ori în ultimele trei săptămâni”/ ”200 de notificări în cele două zile cu seismele din Gorj”

Redacția
Încarcă...