RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

“Lumină și dar” pentru copiii din familii defavorizate

În data de 6 decembrie 2014 la sediul Asociaţiei  „Lumină și Dar”, copiii din familiile defavorizate, beneficiari ai programului principal al asociaţiei, s-au bucurat de venirea Moşului Nicolae.  

 

Asociația „Lumină și Dar”, desfășoară un program after-school cu copii din clasele V-VIII și  din clasele  0-IV. În prezent în proiect sunt înscriși 30 de copii, coordonați de domnișoara Alexandra Robescu și ajutată în mod constant de voluntarii  de la A.T.O.R. și cei de la „ȘANSA 2010”, cele două asociații din Pașcani, oferind în felul acesta copiilor sprijin, în vederea efectuării temelor.

  

Toţi copiii au fost prezenţi la această activitate în aşteptarea Moşului Nicolae. Acesta a venit încărcat cu multe dulciuri şi jucării strânse cu sprijinul Părintelui Cristea Dumitru de la Parohia “Sfântul Gheorghe”, ajutat de voluntarii de la Asociaţia  “ŞANSA 2010” şi  A.T.O.R Paşcani. Surprinzătoare a fost intervenţia doamnei profesoare de religie Smărăndiţa Palade de la Şcoala “Iordache Cantacuzino”, care a venit împreună cu elevii pentru a aduce daruri copiilor, chiar în ajunul sărbătorii, în seara de 5 decembrie.

E util de menţionat că din experienţa acestor asociaţii, deşi au fost numeroase solicitări făcute public pentru diferite proiecte caritabile, e prima dată când aceste cereri de ajutor cetăţenesc, chiar au răspuns în rândurile păşcănenilor.

 “Dorim pe această cale să le mulţumim în mod deosebit membrilor  Corului Asociaţiei  “ŞANSA 2010” şi Corului de la A.T.O.R. Paşcani pentru recitalul de colinde susţinut pentru copii. Nu putem uita desigur intervenţia deosebită a voluntarilor spiriduşi de la cele două asociaţii, care au ajutat la împărţirea darurilor.

La activitate au participat şi membri ai Consiliului Parohial de la Parohia “Sfântul Gheorghe”, cât şi doamna Lidia Andronache şi domnul Valerică Andronache, care i-au felicitat pe tinerii colindători pentru programul coral susţinut.

Activitatea a fost una deosebită, amintindu-se că începând cu data de 6 decembrie şi până la 7 ianuarie, în tradiţia Bisericii Ortodoxe, se aud colinde, care vestesc şi laudă Naşterea Domnului. În acorduri fine de colind, unii bucuraţi de cadouri, alţii de zâmbete, iar cu toţii de emoţii, cei prezenţi în data de 6 decembrie, începând cu ora 13.30 la sediul Asociaţiei „Lumină și Dar”,  , au avut parte de o experienţă frumoasă, prevestitoare a Marii Sărbători a Naşterii Domnului.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Autostrada UNIRII, prioritate de grad zero pentru Moldova! (P)

Redacția

Primul an de Acreditare Erasmus la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” Hălăuceşti

Redacția

Alianța pentru Dezbinarea Românilor (P)

Redacția
Încarcă...