RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ludovic Orban face apel la educația oamenilor: „Sunt cazuri dramatice de tineri care nu au respectat nimic”

Ludovic Orban a declarat că autoritățile nu pot forța oamenii să respecte regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului și că totul se rezumă la educația fiecăruia și grija față de cei dragi.

Referindu-se la aglomerația de turiști de pe litoral, premierul Ludovic Orban a declarat că autoritățile au un cadru limitat de a-i determina pe oameni să respecte regulile și a explicat că sunt dramatice cazurile de tineri care și-au infectat părinții și bunicii, care au ajuns apoi la terapie intensivă.

„Este adevărat că posibilitatea de a-i determina pe oameni să respecte cu stricteţe regulile este limitată, dar asta este un lucru cunoscut. Până la urmă educaţia, sensibilizarea, conştientizarea, grija omului faţă de sine şi mai ales faţă de cei dragi şi faţă de prieteni, că dacă te îmbolnăveşti te pui în pericol nu numai pe tine, ci îi pui în pericol pe cei pe care îi iubeşti. (…)

Sunt cazuri dramatice de tineri care nu au ţinut cont, nu au respectat nimic şi au infectat părinţi, bunici, care acum sunt la terapie intensivă.

  

E un cumul de mijloace pe care le putem folosi, nu poţi numai prin pârghii constrictive. Hai să fim cinstiţi, numărul de persoane care sunt implicate în acţiunile de control, în instituţiile care au atribuţii de control, e limitat”, a declarat Orban.

Premierul mai spune că prin controalele efectuate la agenții economici se încearcă generarea unui grad cât mai mare de conformare.

Creşterea gradului de conformare, ăsta este scopul nostru, să creştem gradul de conformare. Fie prin avertismente, fie prin amenzi, fie alte pârghii (…) precum suspendarea activităţii pentru cei reticenţi şi care e clar că nu vor să respecte regulile”, a mai afirmat Ludovic Orban.

observator

Related posts

Situaţie fără precedent în spitalele din Iasi: „Nu vă primim. Este dramatic. Nu avem locuri”

Redacția

Un bărbat din judeţul Iaşi, plecat la muncă în străinătate a fost declarat mort de rude

Redacția

Medicii sunt îngrijorați.Sute de părinți din județul Iași refuză să-și vaccineze copiii

Redacția
Încarcă...