NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Primul transplant renal din anul 2021, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi. O tânără a primit un rinichi de la mama sa

Ieri, 19 ianuarie 2021, a fost realizat primul transplant de rinichi din acest an de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași. O altă noutate este aceea că această intervenție a fost realizată în noul bloc operator al unității medicale dat în folosință la debutul anului 2021.

Transplantul renal a fost unul programat, fiind vorba despre o mamă în vârstă de 56 de ani care a donat un rinichi fiicei sale în vârstă de 32 de ani.

„Pacientele sunt din județul Galați, fiica intrase în programul de dializă de trei luni de zile, este diagnosticată și cu diabet de tip I, are un copil de cinci ani. În aceste condiții ca să poată să continue o viață cât mai normală, fără să aibă nevoie să meargă la ședințele de dializă, s-au investigat mai mulți posibili donatori din familie, existând deschidere din acest punct de vedere, iar mama a fost cea care a donat”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

Primul transplant în noul bloc operator de la Spitalul Parhon din Iași

Potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași, conf. dr. Ionuț Nistor, intervenția de transplant a fost programată ieri, 19 ianuarie, și a decurs fără probleme.

  

În momentul de față ambele paciente se recuperează în Compartimentul de Transplant Renal. Anul trecut, în ciuda pandemiei și a contextului epidemiologic, au fost realizate peste 40 de transplanturi renale, cele mai multe astfel de intervenții făcute într-un an de când se face transplant renal la Iași, a mai adăugat medicul Ionuț Nistor.

bzi

Advertisements

Related posts

CNSU: Masca devine obligatorie în spațiul public de la o incidență de 1,5 cazuri la mia de locuitori

Redacția

Medicii de familie, la coada bugetului

Redacția

Nou record de infecții cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. A crescut și numărul pacienților cu COVID aflați la Terapie Intensivă

Redacția
Încarcă...