RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Locul în care scoarța Pământului s-a răsturnat!

În 2010, oamenii de știință au detectat unde seismice neobișnuite sub Granada, Spania, ceea ce a condus în cele din urmă la o descoperire surprinzătoare: scoarța terestră s-a răsturnat complet în timp ce era împinsă sub vecina sa.

Conform detaliilor dintr-un nou studiu publicat în revista The Seismic Record, echipa a descoperit că „placa Alboran”, care se întâlnește cu placa Eurasiană chiar la est de Strâmtoarea Gibraltar, „a fost răsturnată”.

Este prima dată când se descoperă că scoarța terestră s-a răsturnat, susțin cercetătorii. Și totul este cauzat de „silicații de magneziu hidratați” situați la aproximativ 595 de kilmetri sub suprafață, indicând că apa de la suprafața plăcii nu doar că a fost împinsă sub aceasta, ci a fost, de asemenea, pliată și trasă sub placă.

Cercetarea ar putea aduce lumină asupra modului în care aceste bucăți ale scoarței Pământului interacționează și despre modul în care se leagă de activitatea seismică de la suprafață, în plus față de faptul că ne oferă o senzație proaspătă de uimire pentru minunile geografice extraordinare ale planetei noastre.

  

Inițial, cercetătorii căutau cu totul altceva când au studiat un cutremur cu magnitudinea de 6,3 de sub Granada în aprilie 2010.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

A început summitul virtual dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping

Redacția

China: Nouă morţi şi două persoane sub dărâmături după prăbuşirea unei săli de sport

Redacția

Germania caută cu disperare gaz pentru iarnă

Redacția
Încarcă...