NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Localnicii din Șcheia acuzați de agresiune și amenințare se apără. Primarul se consideră victima adversarilor politici

Localnicii din satul Șcheia, acuzați de primarul comunei Alexandru Ioan Cuza de agresiune, au solicitat astăzi unei echipe a postului de televiziune Actualitatea Tv să se deplaseze la fața locului pentru ca ei să își prezinte punctul de vedere față de incidentele care au avut loc pe data de 18 ianuarie.

Cei care au stat astăzi de vorbă cu reporterii noștri susțin că primarul Vasile Baciu s-a victimizat doar pentru a ascunde fapte grave care s-au petrecut din ordinul său.

Vorbim de tăierea unor copaci în timpul acțiunii de igienizare a râului Mihailei, un afluent al Siretului, la care au participat angajați ai Primăriei și beneficiari ai ajutorului minim garantat. În urma acestui incident o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată la spital. 

Localnicii ne-a declarat astăzi că primarul a dat ordin să fie tăiați copacii cei mai mari, chiar și unii de pe proprietățile lor, pentru care dețin documente legale.

“Au venit aici pe râu și s-au apucat de tăiat. Eu am vorbit cu domnul primar și i-am explicat că e terenul meu, pe care am acte.  Cel cu drujba când a intrat la mine i-am zis să plece că este proprietatea mea. A alunecat de pe un dâmb, după ce a tăiat un salcâm și a căzut. Când a vrut să se ridice, primarul a venit , și-a dat jos geaca, a pus-o pe el și a sunat la 112. Țipa că a fost agresat”, ne-a declarat Georgel Ardeleanu, unul dintre cei acuzați de primar.

Un alt om ne-a spus că fratele lui, care are casă pe malul râului, a avut și el de furcă cu primarul Baciu, în weekendul ce a trecut.

“Au intrat prin curtea fratelui meu, Mihai Ioja, să ajungă în zonă, aici la teren. E proprietatea lui, eu consider că avem de-a face cu abuz de putere din partea primarului. A tăiat copacii de aici de la dig, iar când apa vine amenință casa”, ne-a spus Vasile Ioja.

Cele susținute de oameni sunt confirmate și de un consilier local.

Nu ne putem numi comună. Am sesizat autoritățile statului cu privire la aceste fapte. Așteptăm și noi să vedem ce măsuri se vor lua, mai ales cu ce s-a întâmplat sâmbătă“, a susținut Constantin Rusu, consilier local.

Vasile Baciu, primarul comunei Alexandru Ioan Cuza a susținut astăzi că va sta de vorbă cu reporterii noștri, în decursul zilei de mâine. El susține că în spatele acestor acțiuni stau un grup de aleși locali, care îi doresc doar răul. Edilul a mai susținut că o parte din copacii din acea zonă au fost tăiați chiar de către cei care fac scandal. De asemenea, printre localnicii nemulțumiți s-ar afla și unii care au defrișat hectare întregi de pădure, ce aparține cetățenilor comunei. Vom reveni mâine cu amănunte.    

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași ne-a declarat că în acest caz a fost deschis un dosar de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și lovire.

 

          

 

loading...
Advertisements

Related posts

Moțca: Cinci persoane de etnie romă depistate cu hepatita B și C

Oana Cordoneanu

Hora Satului- două zile de sărbătoare pentru locuitorii comunei Ruginoasa

Irina Gherasim

Elevii Școlii Cozmești – “mesageri ai comorii neamului românesc”, într-un proiect educațional județean

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site