NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Ziua 187 de război: Oficiali pro-ruși susțin că Ucraina a lovit un depozit de combustibil de la centrala nucleară Zaporojie / Ucraina anunță că a început ofensiva în sudul țării / Șoigu este „marginalizat” și ridiculizat pentru conducerea „ineficientă” / Rusia pregătește referendumuri în mai multe regiuni ocupate din Ucraina

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a anunţat luni dimineaţa că se află în drum spre centrala nucleară ucraineană din Zaporojie, care a fost ţinta unor atacuri în ultimele săptămâni. În acest timp, președintele Volodimir Zelenski afirmă că Ucraina va recăpăta controlul asupra teritoriilor ocupate acum de ruşi şi că “niciun terorist nu va rămâne fără răspuns pentru atacurile asupra oraşelor” ucrainene.

Principalele evenimente ale zilei de luni, 29 august 2022:

Ora 22:50 Patru găuri au apărut în acoperişul unei clădiri de la centrala nucleară de la Zaporojie, în apropierea a cel puţin trei transportoare blindate de personal ruseşti, conform imaginilor din satelit oferite de Maxar Technologies, relatează CNN, citat de News.ro.

Ora 22:25 SUA consideră că trupele de la Kiev au început operațiuni de „modelare” în sudul țării pentru a se pregăti pentru o contraofensivă ucraineană semnificativă, a relatat CNN. Potrivit a doi oficiali americani de rang înalt, SUA consideră că contraofensiva va include o combinație de operațiuni aeriene și terestre, transmite The Guardian.

Advertisements
Advertisements
  

Ora 22:13 Rusia trebuie să asigure un acces sigur şi fără obstacole al inspectorilor AIEA la centrala nucleară ucraineană de la Zaporojie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

După ce plaja din Mamaia a fost extinsă, a venit rândul plajei din Eforie Sud. Aceasta va avea 100 de metri lățime

Redacția

Orban şi Cîţu calcă pe urmele PSD: promisiuni de pensii speciale şi bani pentru primari

Redacția

Craniul de la Cioclovina, fix Baltagul, bată-l vina!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site