RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Litoralul: în curând, pentru toţi!

Mai sunt patru zile în care litoralul se va afla la dispoziţia puţinilor care îşi permit să stea în aglomeraţie, să bea bere caldă, să se intoxice de la mâncare şi să socializeze cu gândacii pe sume de fel avantajoase; pe 1 septembrie se reia programul “Litoralul pentru toţi”, iar condiţiile descrise mai sus vor deveni accesibile, la îndemâna oricui.

Pe ultimii metri se fac ultimele pregătiri, încât primii turişti care vin să petreacă ieftin concediul la început de toamnă să găsească tot ce au nevoie. Corespondenţii noştri au trimis informaţii de la faţa locului:

  

* Managerii unor hoteluri au început să caute gândaci, ca să ofere clienţilor condiţii pe măsura preţului; ei au pornit de la un calcul banal: dacă în perioada de vârf, cu preţuri mari, în fiecare cameră erau “n” gândaci, la un preţ de 5 ori mai mic, de pildă, în fiecare cameră ar fi normal să existe de cinci ori mai mulţi gândaci, “5n”. Colegii de la alte hoteluri caută din acelaşi motiv şoareci, chiar şi câini maidanezi care să latre noaptea sub geamuri.

* Alţi hotelieri au angajat meşteri care să adapteze instalaţiile la noile condiţii: cum în perioada vârfului de sezon multe camere nu au avut apă caldă, meseriaşii trebuie să strice şi ţevile de apă rece, încât viitorii clienţi să simtă că au plătit mai puţin cazarea; aceiaşi meşteri se ocupă şi cu înfundarea capetelor de la duşuri. În paralel, s-a redus numărul de cameriste, iar cele rămase sunt puse să caute gunoaie şi resturi, pe care să le bage pe sub paturi.

* Unele hoteluri vor adapta şi condiţiile de pe plajele lor, încât să revină un şezlong la patru turişti şi o umbrelă la opt, iar aceştia să se ia la bătaie. S-au adus pe plaje alge şi gunoaie, iar cei mai inventivi investitori au aclimatizat specii noi de meduze şi de carcalaci care ciupesc. Fotografii de plajă au fost obligaţi să treacă de la maimuţe, cămile şi pui de lei, cu care să se pozeze turiştii, la câini, capre şi găini; în plus, ei vor seta aparatele pe o rezoluţie mai mică.

* Şi vânzătorii ambulanţi se vor adapta, comercializând ştiuleţi de porumb fierţi doar pe jumătate, harbuji şi pepeni gata chifligiţi şi nămol uscat. Ospătarii de la terase au debranşat deja frigiderele şi au lăsat berile în soare, la încălzit; acestea vor fi puse la răcit doar dacă afară se va face frig. Pentru un meniu complet, în loc de mici se vor vinde “foarte mici”, şaormele cu de toate vor fi “cu ce este”, pizza “quattro stagioni” va deveni “tre stagioni”, iar “quattro formaggi” se va transforma în “due formaggi”, cu brânză de vaci şi urdă.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

AJOFM : Lista locurilor de muncă din Pașcani (DOC)

Oana Cordoneanu

Cauze de deces în România. Ce arată statisticile lunii mai, când au murit mult mai multe persoane decât în aceeași lună a anului trecut

Redacția

Târg caritabil organizat la Pașcani, pentru un băiețel grav bolnav. Costul tratamentului este 2.1 milioane de dolari!

Oana Cordoneanu
Încarcă...