RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lista drumurilor care vor fi reabilitate in judet

Mai multe sectoare de drum din judetul Iasi vor fi reabilitate sau plombate in perioada urmatoare. Consilierii judeteni vor discuta in sedinta ordinara de maine alocarea unor sume de bani pentru unele lucrari de interventie pe cateva drumuri. In bugetul pe 2012, Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi avea alocata suma de 7 milioane lei.

In urma acestei rectificari, Directia va mai beneficia de aproximativ doua milioane lei pentru intretinerea drumurilor. Consiliul Judetean Iasi va aloca circa un milion lei pentru repararea unui podet pe DJ 281 Podu Iloaei – Erbiceni – Spinoasa – Belcesti, dar si refacerea unei portiuni din zona podului din beton armat de pe ruta Scobinti – Siretel – Lespezi. Pentru primul obiectiv vor fi alocati 316.000 lei, in timp ce pentru cel de-al doilea proiect vor fi alocati 728.000 lei. Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi (DJADP) Iasi va propune alocarea unei sume de bani si pentru intretinerea DJ 281 B Borosoaia – Onesti – Plugari pe o portiune de 6 kilometri cu material pietros. Pentru acest proiect, CJ va aloca 750 mii lei.

Vor mai fi efectuate o serie de lucrari de plombare a unor sectoare de drumuri. Vo fi turnate imbracaminti asfaltice pe DN 28 – Pod Scheia – Mircesti, in valoare de 301 mii lei, DJ 247 Dobrovat, pentru care se va aproba 44.000 lei, dar si DJ 249 Bosia – Ungheni, pentru care se vor plati 404.000 lei.

  

Alesii judetului au alocat in bugetul pe 2012 si o suma de 912.000 lei pentru programul de deszapezire. La capitolul intretinerea periodica a drumurilor publice, CJ va aloca suma de 370.000 lei. La capitolul ce vizeaza turnarea de imbracaminti asfaltice cu strat de rulare din tratament, straturi bituminoase subtiri si covoare clasice de asfalt va intra DJ din dreptul localitatii Popesti.

sursa bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Tichetele de masă oferite persoanelor vaccinate cu schema completă, se ridică de la Primăria Pașcani

Oana Cordoneanu

Poliția Locală Pașcani va verifica dacă stăpânii și-au sterilizat și microcipat câinii

Răzvan Grecu

Trenuri declasificate, dar mai ieftine în Regionala CFR Călători Iaşi

Redacția
Încarcă...