RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Liberalii vin cu un proiect de lege care să le permită primarilor și șefilor de consilii județene să majoreze tarifele prevăzute în contractele de lucrări publice, adjudecate pin licitații

Contractele de lucrări publice scoase la bătaie de primării și consilii județene – care au fost adjudecate prin licitații, în baza celor mai avantajoase oferte finanaciare – vor putea fi modificate, la cererea firmelor beneficiare care vor demonstra că tarifele materialelor de construcții au crescut. Aceasta este inițiativa propusă de PNL, printr-un proiect de lege care  – spune deputatul PNL de Brașov, Dumitru Flucuș – având scopul de a le da o mână de ajutor primarilor și șefilor de consilii județene.

În prezent, contractele de achiziții publice adjudecate prin licitații în baza unor oferte financiare asumate nu pot fi modificate pe parcursul lucrărilor, fără analize prealabile, evaluări externe și fără acorduri din partea forurilor administrative. În cazul multor proiecte de lucrări publice, firmele angajate ajung în conflict cu autoritățile – de multe se apelează chiar la justiție – dar fiind că solicitările pentru majorarea costurilor invocate sunt de cele mai multe ori respinse. Lucrările intră în blocaj, autoritățile au obligația să repete procedurile de achiziție pentru angajarea altor firme, lucru care se dorește a fi evitat, mai ales că este o realitate că prețurile la carburanți și la materiale de construcții au tot crescut arată Dumitru Flucuș .

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu: România nu poate creşte dacă toţi copiii care se nasc aici nu au şanse egale de a se dezvolta

Redacția

Companiile de combustibili fosili din Germania, între faliment și ajutoarele de stat / Uniper, următorul Lehman Brothers?

Redacția

e-Factura: Ce trebuie să știi despre obținerea documentului de confirmare a certificatului digital pentru înregistrarea în SPV

Redacția
Încarcă...