NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Legume S.A. favorizată de juriștii Primăriei în procesele de evacuare

Primăria Municipiului Pașcani a pierdut cel de-al doilea proces intentat pentru evacuarea Legume S.A. de pe terenul municipalității. A greșit pentru a doua oară cererea de evacuare a societății Legume S.A. de pe terenului de 51 de hectare al municipalității, motiv pentru care solicitarea a fost respinsă ca inadmisibilă pe data de 2 iunie.

În 2018, juriștii Primăriei, au introdus cu o întârziere de un an de zile, o acțiune de evacuare care a fost respinsă definitiv de instanțele de judecată deoarece procedura de evacuare a fost greșită. În 2020 Irina Jitaru, secretarul UATM Pașcani, a reintrodus cererea de evacuare pe rolul instanței, însă și de data aceasta procedura de evacuare nu a fost clară,  motiv pentru care în luna februarie a acestui an judecătorii au solicitat în cauza supusă judecății Primăria Pașcani să precizeze dacă acțiunea de evacuare este întemeiată pe procedura specială sau pe cea a dreptului comun.

 „Amâna judecarea cauzei la 20 aprilie 2020 pentru când se vor depune la dosar precizări de către reclamanta, in sensul de a ne indica expres daca acțiunea este intimata pe dispozițiile art. 1041 Cod pr. civila ce de evacuare sau este întemeiata pe drept comun, sub sancțiunea suspendării conform art. 242 Cod pr. civila”, se arată în minuta ședinței de judecată.

În urmă cu o săptămână de zile, Judecătoria Pașcani a decis să respingă cererea de evacuare admițând excepția inadmisibilității, semn că procedura de evacuarea a fost din nou greșită.

  

Admite excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată. Respinge ca inadmisibilă acţiunea civilă formulată de reclamanţii UAT Municipiul Paşcani şi Consiliul Local al Municipiului Paşcani, în contradictoriu cu pârâta SC Legume SA Blăgeşti. Ia act că pârâta a înţeles să solicite plata cheltuielilor de judecată pe cale separată. Cu drept de apel, depus la Judecătoria Paşcani, în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată azi 02.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Preşedinte”, se arată în minuta deciziei publicată pe portalul instanțelor din România.

Irina Jitaru a ajuns, în primă fază, secretar al Municipiului Pașcani printr-o dispoziție semnată de fostul primar Dumitru Pantazi, iar în 2019 a câștigat un concurs de promovare internă pentru această funcție, organizat prin dispoziția aceluiași primar.

Reamintim că, societatea Legume SA are din anul 2018 un nou administrator, în persoana lui Florin Stanciu, nimeni altul decât reprezentantul legal al SC Agrocomplex Lunca Pașcani S.A., societate la care fostul primar Dumitru Pantazi este acționar majoritar.

Noul acționar a negat că ar fi intermediarul prin care primarul Dumitru Pantazi controlează această afacere. „Cum să fiu eu intermediar? La ce să fiu intermediar? Dumneavoastră ați da niște bani să vă cumpere o mașină?”, a negat Stanciu.

Legume S.A. a pierdut defintiv un proces în care solicita judecătorilor să constate că este proprietara celor 51 de hectare de teren din Blăgești. Cu toate acestea, prin sprijinul unor angajați ai Primăriei Municipiului Pașcani, societatea și-a înscris dreptul de proprietate în cartea funciară a imobilului. Această speță face obiectul unui dosar penal la DNA Iași în urma unei sesizări făcute de actualul primar Marius Pintilie.

Advertisements

Related posts

Noi puncte antigrindină deschise în județul Iași, la Strunga, Sârca și Hălăucești.Acestea sunt complet funcționale

Redacția

PROIECTELE pentru care judeţul Iași vrea 700 milioane euro în cadrul PNDL

Redacția

Haosul din traficul rutier în zona pieței agroalimentare din zona vale continuă. Foarte multe propuneri și discuții, zero fapte

Răzvan Grecu
Încarcă...