RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

La un pas de şoc anafilactic după ce au fost înţepate de albine

Înţepăturile insectelor continuă să facă victime, iar cazurile deosebit de grave sunt cele în care persoanele sunt alergice.

Numai în cursul zilei de ieri, la spital au ajuns două femei la un pas de şoc anafilactic după ce au fost înţepate de albine. Este vorba despre o femeie de 43 de ani din Paşcani şi o bucureşteancă în vârstă de 57 de ani, aflată în vizită la rudele din Moldova.  

Niciuna dintre acestea nu ştiau că sunt alergice, iar sperietura a fost pe măsură. Victimele au ajuns pe patul de spital cu dificultăți de respirație, tensiune arterială și pulsul scăzut. După ce au primit îngrijiri de specialitate au plecat acasă, fiind în afara oricărui pericol.

  

Medicii recomandă oamenilor să trateze cu seriozitate astfel de situații care pot costa viața. Orice reacție deosebită la locul înțepăturii este un semnal de alarmă pentru pacient care trebuie să se prezinte urgent la medic.

Dacă pentru  majoritatea oamenilor, o înțepătură de insectă este neplăcută și dureroasă, pentru cei alergici, nu disconfortul produs de durere este principala îngrijorare, ci reacția alergică care poate fi fatală. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Spitalele se pregătesc pentru noul val COVID. Medic: Avem acum 17 pacienți internați. Acum două săptămâni nu aveam niciunul

Redacția

Noi măsuri de relaxare anunțate de guvern. Câți oameni au voie să facă sport împreună în aer liber

Redacția

De ce trebuie să pui oțet în apa în care speli căpșunele. Rezultatul e uimitor (VIDEO)

Redacția
Încarcă...