NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

La Tribunalul Iași s-a judecat un nou termen în dosarul Nectarul Pașcani


Magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi Iaşi au judect ieri un nou termen în dosarul în care cap de afiş este executorul judecătoresc Cristinel Dominte, implicat, spun procurorii, într-o afacere ilegală cu prejudiciu de patru milioane de euro.  

  

 

 

 

 

Judecătorii au decis ieri, încă o dată, să amâne judecarea dosarului, până ce un raport de expertiză în acest caz va fi ataşat cauzei. Potrivit anchetorilor, pe 17 mai 2004, Cristinel Dominte a pus în vânzare la o licitaţie publică, într-un dosar de executare al BCR, mai multe imobile, subevaluate, ce aparţineau societăţii comerciale Nectarul Paşcani, la care statul avea la acea vreme capital majoritar. “Bunurile respective au fost evaluate, în baza atribuţiilor de serviciu, de către inculpatul Negru Vasile, în calitate de inginer evaluator.

Acesta, în cuprinsul rapoartelor de evaluare (contrar normelor tehnice ale unităţii bancare, ignorând şi valoarea contabilă sau cea luată în garanţie), a stabilit, cu rea-credinţă, că un teren cu suprafaţa de 349.223 mp deţinut de acea societate nu are nici un fel de valoare”, precizează procurorii DNA Bucureşti. Aceştia notează că o dovadă a faptului că terenul propriu-zis era mai valoros decât imobilele situate pe el este chiar dezafectarea ulterioară a fabricii.

La licitaţia de pe 17 mai 2004, Nectarul Paşcani, singura fabrică de zahăr de pe atunci din judeţul Iaşi, era cumpărată de firma Inter Woods Trading Group Paşcani. Licitaţia era organizată de Banca Comercială Română, iar în spatele firmei cumpărătoare se afla investitorul american Eli Nachman. În total, Nachamn plătea atunci pentru fabrică derizoria sumă de 20 de miliarde de lei vechi. În dosarul în care este trimis în judecată Cristinel Dominte s-a reţinut un prejudiciu de 17.356.383 de lei, echivalentul a aproximativ 4,2 milioane de euro.

Un imobil aparţinând lui Cristinel Dominte a fost pus sub sechestru, în timp ce conturile sale şi ale evaluatorului Vasile Negru sunt poprite.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Executorii vând, în Pașcani, un apartament cu trei camere

Redacția

O multinaţională caută un absolvent cu studii de contabilitate şi limbă franceză

Redacția

UBER ar putea intra pe piața locală din Iași! Angajează personal

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site